Verotuspommi asunnon omistajalle? Jopa 40 prosentin korotus uhkaa

Uudessa hallitusohjelmassa mainittu kiinteistöveron korotus voi iskeä kovaa asunnonomistajiin.

Pääministeri Petteri Orpon (kok) hallituksen suunnitelmissa on puuttua kiinteistöverotukseen. Asian nosti esiin Uusi Suomi.

Hallitus aikoo ohjelman maininnan mukaan toteuttaa kiinteistöverotuksen uudistuksen, millä "korjataan kiinteistöjen verotusarvojen ja käypien arvojen eriytyminen toisistaan. Uudistus toteutetaan pitkillä siirtymäajoilla. Kiinteistöveron muutokset ovat kohtuullisia kiinteistön omistajille."

Vaikutuksia asumiskustannuksiin

Omakotiliitto on tiedotteensa mukaan "tyrmistynyt" suunnitellusta muutoksesta.

– Nykyisin tämä alaraja on 0,93 prosenttia. Hallitusohjelmassa esitetään uudeksi alarajaksi 1,3 prosenttia. Jos korotus toteutuisi, kiinteistöverotuksessa maapohjan veroprosentti nousisi lähes 40 prosenttia, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander kertoo liiton tiedotteessa.

Liiton mukaan "verotusarvojen muuttaminen kohti käypiä arvoja ja veroprosentin nousu nostaisi kaikkien asumiskustannuksia".

Myös positiivisia muutoksia

Muilta osin Omakotiliitto arvioi ohjelmaa tiedotteensa mukaan alustavasti varovaisen positiivisena. 

Kirjauksia oli muun muassa sähkön siirtohintojen kohtuullistamiseen, kiinteistö- ja varainsiirtoveron uudistukseen, kevennyksiä asumista koskevaan sääntelyyn ja kannustusta energiatehokkuusremontteihin.

Pöllöraati: Hallitusohjelman työmarkkinamuutoksia piiloteltiin viimeiseen saakka 9:55

Katso myös Pöllöraati: Hallitusohjelman työmarkkinamuutoksia piiloteltiin viimeiseen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat