Mainos

Verotiedot paljastavat huippupalkkaiset, mutta eivät suoraan rikkaita

Tänään maanantaina julkisiksi tulevat viime vuoden verotiedot eivät anna täydellistä kuvaa ihmisten tuloista.

Ne antavat kohtuullisen hyvän kuvan palkkatöissä olevan ihmisen tuloista, vaikka niihinkin liittyy erilaisia vähennyksiä. 

MTV.fi seuraa veropäivää laajasti:

MTV.fi:n verokone

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtajan Teemu Lehtisen mukaan pääomatulot sen sijaan kertovat vain osittain yksittäisten henkilöiden tulo- ja varallisuustilanteesta. Muun muassa tämä selittää sitä, miksi moni varakkaalta vaikuttava henkilö pärjää verotietojen mukaan pienillä tuloilla.

Esimerkiksi osingot ovat osittain verovapaita, ja pankkitalletusten korkotulojen verotus hoidetaan jo pankissa eivätkä ne näy verotiedoissa. Yrittäjien osalta pääomatulot kertovat usein siitä, kuinka paljon he ovat nostaneet yrityksestä osinkoja.

Vuodesta 2014 alkaen saadusta osingosta aina vähintään 25 prosenttia on veronalaista, ja se osa näkyy verotiedoissa. Yrityksen voittoja voidaan myös jättää yritykseen esimerkiksi vahvistamaan yrityksen kasvumahdollisuuksia.

Verotilastojen kärkeen nousee joka vuosi kiinnostavia yllätysnimiä, mutta isoon kuvaan Lehtinen ei odota tänä vuonna muutosta.

– Ansiotulojen kärkeen noussee tänäkin vuonna pörssiyritysten johtajia ja pääomatulojen kärkipäästä löytyy esimerkiksi yrityskaupoista mittavia myyntivoittoja saaneita henkilöitä. Olisin yllättynyt, jos tähän tulisi suuria muutoksia, Lehtinen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.