Verkkokauppajätti Amazon tulossa Pohjoismaihin – myös Suomeen? Suuresta lanseerauksesta huhutaan

Yhdysvaltalaisen verkkokauppajätin Amazon.comin huhutaan suunnittelevan verkkokauppansa avaamista Ruotsissa jo toisen neljänneksen aikana. Osa kommentaattoreista uskoo Amazonin avaavan kauppansa Pohjoismaissa myös Suomessa ja Tanskassa.

Muiden maiden Amazon-verkkokaupoista tilaaminen on toki jo mahdollista Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Amazonin virallinen tulo Pohjoismaiden markkinoille merkitsisi kuitenkin ilmaisia nopeita toimituksia Amazonin avatessa varaston Ruotsissa. Lisäksi sivustot käännettäisiin paikallisille kielille ja markkinointiin panostettaisiin.

”Olen kuullut monia huhuja salaisesta projektista Tukholmassa, ja että he aikovat lanseerata jotakin kevään aikana. Uskon kyseen olevan ruotsinkielisestä sivustosta”, kommentoi Adlibriksen ja Apotean perustaja Per Svärdson.

Lisäksi Amazonin kerrotaan jo rekrytoivan verkkokauppaosaajia ennen Ruotsin lanseerausta.

Aikataulun osalta on ilmassa vielä eri näkemyksiä – osa odottaa kuulemansa perusteella Amazonin avauksen tapahtuvan vasta ennen loppuvuoden Black Fridayta. Tulossa Amazon kuitenkin on kaikkien mielestä pian.

”He menevät Ruotsiin, Tanskaan ja Suomeen samanaikaisesti ja tarjoavat ilmaiset, seuraavan päivän toimitukset. Kun katsoo Amazonin resursseja, uskon heillä olevan pohjoismainen varasto alusta alkaen”, kommentoi Northzone-sijoitusyhtiön Hans Otterling.

Yhdysvaltalainen kirjoista aloittanut Amazon.com on Yhdysvaltojen verkkokaupan kiistaton ykkönen lähes puolikkaan markkinaosuudellaan. Euroopassa Amazon on toistaiseksi panostanut eniten Saksaan ja Isoon-Britanniaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja