Mainos

Verenluovuttajat liikkeellä tapaninpäivänä: ”Tilanne on nyt hyvä”

Veripalvelu sai eilen runsaasti verenluovuttajia ja veritilanne on nyt hyvä. Eilen Veripalvelusta kerrottiin, että verta tarvitaan pikaisesti ja pulaa oli lähes kaikkien veriryhmien verestä. Viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen Veripalvelusta sanoo, että Tapaninpäivän aukiolo sai suomalaiset liikkeelle.

– Pidimme tapaninpäivänä paikat auki paikat ja veripalvelutoimistoihin tuli tosi kivasti luovuttajia. Meillä vieraili lähes tuhat luovuttajaa, kun normaalisti arkipäivänä käy 800 luovuttajaa. Tilanne on nyt ihan hyvä. Nyt kun mennään uutta vuotta kohti, aika normaaleilla verenluovutusmäärillä varmaankin pärjätään, Toiviainen sanoo.  

Hänen mukaansa verenluovutus alkaa olla monelle suomalaiselle jouluperinne.

– On hienoa, että ihmiset käyvät myös joulun aikaan luovuttamassa ja toki aina on tarvetta. Jos nyt ei joulun pyhinä ole luovuttamaan ehtinyt, yhtä hyvä on tulla tammikuussa.

SPR:n veripalvelutoimistojen lisäksi verenluovutuspisteitä on auki joulun ja uuden vuoden välisinä päivinä yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Tarkemmat tiedot verenluovutuspaikoista ja -ajoista sekä verenluovuttajiin sovellettavista kriteereistä löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.