Venus Williams, 43, venyi komeaan voittoon – edellisestä vastaavasta jo vuosia

Tenniskonkari Venus Williams ylsi huimaan voittoon tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun hän kaatoi Veronika Kudermetovan Yhdysvalloissa Cincinnati Open -turnauksessa. Edellisen kerran Williams oli kaatanut maailman top 20 -pelaajan neljä vuotta sitten.

Yhä aktiivisesti pelaava Williams, maailmanlistalla sijalla 533, on kärsinyt vammoista tällä kaudella. Hän joutui jättämään väliin muun muassa Australian avoimet alkuvuodesta ja satutti polvensa viime kuussa Wimbledonin arvoturnauksessa.

Williams oli iloinen maailmanlistan 16:ntena olevan Kudermetovan päihittämisestä varsinkin, kun urakka vaikeutui sateen aiheuttaman tauon vuoksi.

– Olen rehellisesti sanottuna paremmassa vireessä kuin alkuvuodesta, Williams totesi.

– Olin oikeastaan huolissani sateen aiheuttamasta viivästyksestä, koska olen hieman traumatisoitunut Aucklandista ja kaikista niistä sadeviivytyksistä ja loukkaantumisesta, Williams kertoi.

Williams satutti alkuvuodesta takareitensä sateen piinamassa Aucklandin turnauksessa ennen Australian avoimia.

– Ajattelin, että herranjumala, en voi antaa tämän tapahtua minulle uudelleen.

Williams jatkaa urakkaansa Cincinnatissa turnauksen kolmannelle kierrokselle. Kudermetovan päihittämisellä seitsemänkertainen Grand Slam -voittaja osoitti pystyvänsä kaatamaan yhä huippuja oikeanlaisen vireen sattuessa.

– Minun syöttöni on parempi. Kakkossyöttöni on parempi. Se johtuu vain otteluiden pelaamisesta. Sitä ei voi korvata millään. Etenkin jos joutuu olemaan pitkiä jaksoja sivussa, Williams tuumaili.

Lue myös:

    Uusimmat