Mainos

Venezuelassa yksi kuoli ja kolme haavoittui asemiesten avatessa tulen äänestäjiä kohti

Venezuelassa yksi ihminen on kuollut ja kolme haavoittunut maan perustuslakia koskevan äänestyksen aikana tapahtuneessa ammuskelussa. Venezuelassa on käynnissä opposition järjestämä äänestys, jolla selvitetään kansalaisten kantaa presidentti Nicolas Maduron suunnitelmiin muuttaa maan perustuslakia.

Ammuskelun kuolonuhri on nainen. Haavoittuneista ei toistaiseksi ollut tarkempaa tietoa.

Syyttäjän mukaan moottoripyörillä liikkeellä olleet asemiehet avasivat tulen äänestämässä olleita ihmisiä kohti. Televisiokuvasta näkyy, kuinka laukauksien äänet aiheuttivat paniikkia ihmisjoukossa. Ihmiset alkoivat muun muassa juosta ja huutaa etsien suojaa laukauksilta.

Ammuskelu tapahtui Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa Catian kaupunginosassa sunnuntaina. Syyttäjän mukaan tapahtuneesta on avattu tutkinta.

Oppositio on syyttänyt ammuskelusta puolisotilaallisia joukkoja, jotka ovat linkitetty Maduron hallitukseen.

Venezuelassa lähes neljä kuukautta kestäneissä protesteissa on kuollut jo lähes 100 ihmistä.

Äänestys vastaveto Maduron suunnitelmille

Venezuelassa sunnuntaina alkanut äänestys ei ole virallinen, joten sen tulos on lähinnä symbolinen. Tästä huolimatta oppositiojohtajat ovat kertoneet odottavansa noin 11 miljoonan ihmisen äänestävän sunnuntaina.

Hallitus on kuvaillut äänestystä laittomaksi, eikä kansallinen vaalilautakunta ole suostunut virallistamaan äänestystä. Hallituksen mukaan opposition äänestyksellä on tarkoitus horjuttaa maata.

Opposition järjestämä äänestys on vastaveto maan presidentti Maduron heinäkuun lopussa järjestettävälle äänestykselle, jolla valitaan perustuslain uudistavan ryhmän jäsenet. Oppositio on kritisoinut Maduroa siitä, että hän ei selvittänyt kansalaisten mielipidettä asiasta kansalaisäänestyksellä.

NBC Newsin mukaan Venezuelan edellinen presidentti Hugo Chavez järjesti kansanäänestyksen, kun hän aikoi uudistaa maan perustuslakia.

NBC News kertoo Caracasilaisen tutkimusyritys Datanalisisin kyselystä, jonka mukaan 86 prosenttia venezuelalaisista on sitä mieltä, että asiasta olisi pitänyt järjestää äänestys. Tutkimuksen mukaan 85 prosenttia vastaajista pitää perustuslain uusimista tarpeettomana.

Maduro on perustellut päätöstään sillä, että perustuslain uudistus rauhoittaisi hallituksen vastaisten mielenosoitusten repimää maata.

Opposition mukaan Maduro haluaa ainoastaan vaikeuttaa vallanvaihtoa ja pitkittää presidenttikauttaan, jonka on määrä loppua tammikuussa 2019. Opposition mukaan perustuslain uudistaminen myös sekoittaa lisää jo valmiiksi sekasorrossa olevaa maata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.