Venezuelan maanvyörymän uhriluku on todennäköisesti liki sata – toivo kadonneiden löytämisestä elossa alkaa hiipua

Maanvyörymä tapahtui viikonloppuna maan keskiosassa Las Tejeriasin pikkukaupungissa, jossa satoi kuukauden sademäärä vain kahdeksassa tunnissa.

Venezuelassa viikonlopun maanvyörymän uhriluku voi nousta liki sataan. Maan presidentti Nicolás Maduro kertoi televisiossa, että ruumiita on löytynyt tähän mennessä 36 ja kateissa on edelleen yli 50 ihmistä.

Niin tavalliset ihmiset kuin tuhannet poliisit, sotilaat ja muut ammattilaiset ovat osallistuneet pelastustöihin. Toivo löytää eloonjääneitä viikonlopun maanvyörymän jäljiltä on hiipunut, ja maanvyörymän levittämä muta kovettuu nopeasti.

Maanvyörymä tapahtui maan keskiosassa Las Tejeriasin pikkukaupungissa, jossa rankkasateet saivat joen tulvimaan yli äyräidensä. Varapresidentti Delcy Rodríguez on kertonut, että alueella satoi kuukauden sademäärä vain kahdeksan tunnin aikana.

Maanvyörymä tuhosi ja vahingoitti koteja ja yritysten tiloja sekä puhelinlinjoja, kaatoi valtavia puita ja vei mukanaan autoja.

Uutistoimisto AFP:n nimettömän viranomaislähteen mukaan monet uhrit olivat kuolleet sen jälkeen kun heihin oli osunut veden mukana kulkenut puunrunko, suuri kivi tai muu iso esine. Osa uhreista kuoli hypotermiaan.

Poikkeuksellinen myrsky jopa Venezuelalle

Asiantuntijoiden mukaan myrskyä pahensivat alueella vallitseva La Niña -ilmiö sekä Keski-Amerikassa kuolemia aiheuttanut hurrikaani Julia.

Kriisien koettelema Venezuela on tottunut kausittaisiin myrskyihin. Nyt iskenyt myrsky oli kuluvan vuoden pahin, ja sitä edelsivät historiallisen mittavat sateet, joissa on niin ikään kuollut viime kuukausina kymmenittäin ihmisiä.

Presidentti Maduro vieraili Las Tejeriasissa maanantaina ja vannoi, että joka ikinen tuhoutunut koti ja yritys rakennetaan vielä uudelleen. Hänen mukaansa Las Tejerias "nousee kuin feeniksilintu" ja syntyy uudelleen.

Viranomaiset ovat pystyttäneet keskuksia kotinsa menettäneille ja ilmoittaneet jakavansa 300 tonnia ruokaa.

Lue myös:

    Uusimmat