Yli 20 kuollut maanvyörymässä Venezuelassa, kymmeniä kateissa

Maanvyörymä on maan tämän vuoden toistaiseksi tuhoisin.

Venezuelassa ainakin 22 ihmistä on kuollut maanvyörymän seurauksena. Lisäksi kateissa on 52 ihmistä, kertoi maan varapresidentti sunnuntaina.

Maanvyörymä sattui maan keskiosassa Las Tejeriasin pikkukaupungissa, jossa rankkasateet saivat joen tulvimaan yli äyräidensä. Vyöry tuhosi rakennuksia, ja kadut peittyivät mudasta ja romusta.

Varapresidentti Delcy Rodriguezin mukaan etsintätyöt kadonneiden löytämiseksi ovat käynnissä. Pelastustöihin osallistuu noin tuhat ihmistä, ja apuna on myös koiria.

Las Tejerias sijaitsee noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Caracasista. Maanvyörymä on tämän vuoden toistaiseksi pahin Venezuelassa, jossa viime kuukausien poikkeuksellisissa sateissa on kuollut kymmeniä ihmisiä.

– Kylä on mennyttä. Las Tejerias on mennyttä, koko ikänsä siellä asunut Carmen Mendelez, 55, kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Presidentti julisti kolmen päivän suruajan

Pelastustöihin osallistunut sisä- ja oikeusministeri Remigio Ceballos sanoi maanvyörymän olevan seurausta ilmastonmuutoksesta. Hurrikaani Julia kulki Venezuelan pohjoispuolelta maanvyörymää edeltävänä yönä.

Presidentti Nicolas Maduro julisti kolmipäiväisen kansallisen suruajan uhrien muistoksi, ja venezuelalaiset ovat sosiaalisessa mediassa vedonneet kaupungin auttamiseksi. Caracasilainen baseball-joukkue ilmoitti järjestävänsä keräyksen uhreille ja pyysi pilaantumattomia ruokia, vettä ja vaatteita.

Viime kuukausien sateet ovat aiheuttaneet tuhoja muuallakin Venezuelassa. Elokuussa ainakin 15 ihmistä kuoli Venezuelan Andeilla, kun rankkasateista seurasi muta- ja kivivyöryjä. Syyskuussa ainakin kahdeksan ihmistä kuoli tulvaveden levittyä maan länsiosassa.

Vuonna 1999 noin 10 000 ihmistä sai surmansa valtavissa maanvyörymissä Vargasin osavaltiossa Venezuelassa.

Juttua päivitetty klo 5.06: Täydennetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat