Venäläissotilaan vaimo marssi Putinin vaalitoimistolle – vaatii miestään kotiin Ukrainasta

Putinin vaalitoimistolla Moskovassa nähtiin pienimuotoinen välikohtaus lauantaina, kun Ukrainassa taistelevan venäläissotilaan vaimo ilmestyi vaatimaan miestään kotiin 2:11
Videolla näkyy, miten nainen käy kiivasta keskustelua Putinin vaalitoimistolla.

Välikohtaus kertoo venäläissotilaiden perheiden epätoivosta, kun sotaa on käyty jo lähes kaksi vuotta, eikä loppua ole näköpiirissä.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin vaalitoimistolla Moskovassa nähtiin pienimuotoinen välikohtaus viikonloppuan, kun Ukrainassa taistelevan venäläissotilaan vaimo ilmestyi vaalitoimistolle vaatimaan miehensä palauttamista kotiin.

Välikohtaus tapahtui, kun rintamalla olevien sotilaiden vaimojen puolesta kampanjoivan Tie kotiin -ryhmän jäseniä oli vierailemassa vaalitoimistolla. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Putin on antanut määräyksen, jonka mukaan mieheni on oltava siellä (Ukrainassa). Minua kiinnostaa tietää, milloin hän antaa määräyksen, että mieheni on oltava kotona", nainen sanoi työntekijöiden seuratessa sivusta.

Jutun alussa olevalta videolta näkyy, miten nainen käy myös kiivasta keskustelua toisen naisen kanssa, jonka mukaan Ukrainassa olevat venäläissotilaat puolustavat isänmaata ja hänen pitäisi rukoilla heidän puolestaan.

Venäjällä sosiaaliseen mediaan on ilmestynyt viime kuukausien aikana useita ryhmiä, joihin kuuluu Ukrainaan sotaan määrättyjen miesten vaimoja ja muita perheenjäseniä. Tie kotiin -ryhmällä on Telegram-palvelussa liki 40  000 seuraajaa.

Aihe arka Venäjän johdolle 

Syksyllä 2022 palvelukseen määrättiin noin 300  000 miestä, ja nyt Venäjällä huhutaan toisesta liikekannallepanosta. Tie kotiin -ryhmän mukaan liikekannallepano on laiton, koska Venäjä ei ole muodollisesti sodassa vaan toteuttaa "sotilaallista erikoisoperaatiota".

Vastakaikua viranomaisilta ei ole saatu, ei hyvässä eikä pahassa.

Kyseessä on ilmeisen arka ja hankala aihe Venäjän johdolle sodan alkamisen toisen vuosipäivän ja presidentinvaalien lähestyessä.

Nyt nähty välikohtaus kertoo myös venäläissotilaiden perheiden epätoivosta, kun sotaa on käyty jo lähes kaksi vuotta, eikä loppua ole näköpiirissä.

Vaalitoimistoon lauantaina tullut nainen sanoi toimittajille, että hänen pienen tyttärensä puheen kehitys on pysähtynyt tämän isän poissaolon vuoksi.

– Kaikki perheeni ongelmat voidaan ratkaista vain yhdellä tavalla – mieheni kotiuttamisella. Koska hän on täysin erilainen lapsi, kun hänen isänsä tulee kotiin, nainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat