Venäläismedia: Kolme Ukrainan puolella taistellutta ulkomaalaista tuomittu kuolemaan

Venäjän tukeman niin sanotun Donetskin kansantasavallan korkein oikeus on antanut torstaina kuolemantuomiot kolmelle ulkomaalaiselle sotilaalle, jotka ovat taistelleet Ukrainassa. Asiasta uutisoi Venäjän valtion omistama RIA Novosti -uutistoimisto.

Kuolemantuomiot koskevat kahta brittiläistä miestä Aiden Aslinia ja Shaun Pinneriä sekä yhtä marokkolaista Saaudun Brahimia. He kaikki ovat jääneet sodan aikana vangeiksi.

Tuomitut miehet aikovat valittaa päätöksestä, uutisoi puolestaan Venäjän valtionmedia Tass.

Iso-Britannia aikoo painostaa Venäjää

Iso-Britannian hallitus on ilmoittanut painostavansa Moskovaa kuolemantuomioista, jotka se on brittisotilaille langettanut. 

Aiemmin Iso-Britannian ulkoministeri Liz Truss sanoi, että kahdelle britti- ja yhdelle marokkolaiselle sotilaalle langetetut tuomiot ovat "tekaistuja tuomioita, joilla ei ole mitään lainvoimaa." Truss jatkoi, että hallitus tekee kaiken voitavansa kahden brittisotilaan perheiden tukemiseksi.

– Et voi kohdella Britannian kansalaisia tällä tavalla ja päästä pälkähästä, totesi puolestaan MP Robert Jenrick sanoi BBC:n haastattelussa.

– Tämä on ollut Neuvostoajan näytelmäoikeudenkäynti, jossa ei ole esitetty todisteita näiden yksilöiden tuomitsemiseksi, Jenrick jatkoi.

Jos tviitti ei näy voit katsoa sen tästä.


Haavoittunut sotilas oli venäläisten vankina viikkoja – menetti näkönsä ja todellisuudentajunsa 2:39
Katso myös: Haavoittunut sotilas oli venäläisten vankina viikkoja – menetti näkönsä ja todellisuudentajunsa.

Lue myös:

    Uusimmat