Venäläiskuljettaja sai Alex Scottin jähmettymään autossaan: "He eivät näe sinua enää koskaan" – yhtäkkiä pelastukseksi välähti Vladimir Putin

Entinen huippujalkapalloilija, nykyinen asiantuntija Alex Scott, 38, kertoo muistelmakirjassaan How (Not) To Be Strong hyytävästä kokemuksestaan venäläisessä Uber-taksissa. Englantilaislegenda pelkäsi, ettei näkisi äitiään enää koskaan.

Scott oli vuonna 2018 BBC:n asiantuntijana Venäjällä pelatuissa jalkapallon MM-kisoissa. Hän kertoo kirjassaan tapauksesta, joka tapahtui maan pääkaupungissa Moskovassa sen jälkeen, kun hän oli ollut drinkeillä ystävänsä kanssa.

Vaikka BBC oli suositellut työntekijöitään käyttämään virallisia takseja, Scott päätti ottaa tällä kertaa Uberin, kun hänen hotellinsa oli vain 15 minuutin matkan päässä.

Scott hyppäsi Uberiin, jota ajoi hänen mukaansa kalju ja tanakka mies, jolla oli virne kasvoillaan. Scottin mukaan kuljettajan käytös muuttui vain muutaman minuutin kuluessa.

– Hän katsoi minua ja sanoi – englanniksi – että "kerro heille, että he eivät näe sinua enää koskaan", Scott kirjoittaa.

Scott änkytti kuskille tässä kohtaa, että "en ymmärrä". Kuski päätti ottaa käyttöön Google-kääntäjän.

– Uber-kuljettajani otti puhelimensa ja puhui siihen odottaen, että näen sanojen ilmestyvän Google-kääntäjän kautta.

Ne sanat olivat jo uhkaavia.

– En vie sinua kotiin tänä iltana.

– Sinä tulet mukaani.

Scottin keho jähmettyi, kun taas Uber-kuski jatkoi Google-kääntäjän käyttöä ja kertoi Scottin mukaan "kauheita, kauheita asioita".

– Kuinka hän ottaa kaltaisiani tyttöjä mukaansa, kuinka he eivät koskaan pääse kotiin.

"Tapan sinun kaltaisesi tytöt"

Scott tajusi, että auton ovet olivat lukossa, ja lähetti agentilleen viestin, jossa hän pyysi lähettämään etsintäryhmän hänen peräänsä, jos hän ei ole palannut 15 minuutin kuluessa.

Kuski näytti vielä Scottille puhelintaan. Viesti oli hirveä.

– Tapan sinun kaltaisesi tytöt.

Scott kertoo miettineensä, ettei näkisi enää koskaan äitiään.

Piinaavalla hetkellä Scottilla kuitenkin välähti. Hänellä oli vetää pöytään Vladimir Putin -kortti.

– Putin! Olin ollut Putinin tykönä sinä aamuna! 

– Et voi tappaa minua. Minun täytyy tavata Putin huomenna, Scott sanoi.

Kuski vakavoitui

Kuski alkoi kuitenkin Scottin mukaan nauraa.

– Kukaan ei näe Putinia. 

Scottilla oli kuitenkin näyttää kuvia lehtiotsikoihin nousseelta aamuvierailultaan Kremlissä. Kuljettajan nauru Scottin mukaan päättyi.

– Jos en näe Putinia huomenna, hän löytää sinut, Scott sanoi.

Uber olikin vain sekunteja myöhemmin Scottin mukaan matkalla hänen hotelliinsa.

"Siivosin sivuun kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunut"

Kuljettaja yritti Scottin mukaan vielä suudella häntä ennen kuin hän nousi ulos ajoneuvosta kauhistuttavien hetkien jälkeen.

Scott ei tapahtumista kuitenkaan heti suureen ääneen kertonut. Hän ei halunnut aiheuttaa ihmisille huolta hänestä.

– Tiesin silloin, miten läheltä piti -tilanne minulla oli, mutta sen sijaan, että olisin käsitellyt tilanteen, siivosin sen sivuun kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunut. 

Scott pelasi ennen asiantuntijatöihiin siirtymistään upean jalkapallouran. Hän pelasi Englannin maajoukkueessa 140 ottelua ja saavutti MM-pronssia 2015 sekä EM-hopeaa 2009.

Lue myös:

    Uusimmat