Venäläiskaksikko huijasi Elina Valtosta – näin ulkoministeri kommentoi

Venäläiskaksikko huijasi Elina Valtosta – näin ulkoministeri kertoi tapauksesta 1:17
Venäläiskaksikko huijasi Elina Valtosta – näin ulkoministeri kertoi tapauksesta tänään tiedotustilaisuudessa.

Valtosen käymä videokeskustelu huijareiden kanssa on julkaistu tänään YouTubessa.

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) on joutunut venäläishuijareiden uhriksi. Huijauksen taustalla olivat kuuluisat venäläishuijarit Vovan ja Lexus, eli Vladimir Kuznetsov ja Aleksei Stoljarov

Kaksikko huijasi Valtosen videopuheluun esiintymällä Länsi-Afrikan talousyhteisön edustajina. Video on ladattu keskiviikkona YouTubeen. Valtonen puhuu videolla englantia, mutta video on dubattu venäjäksi.

Venäläismedia Izvestijan mukaan Valtonen keskusteli huijareiden kanssa muun muassa Suomen aseavusta Ukrainalle ja ydinaseiden sijoittamisesta Suomeen. Izvestija kertoo Valtosen tyrmänneen ehdotuksen ydinaseiden sijoittamisesta Suomeen.

Valtonen suhtautuu huumorilla, asia selvitetään

Asiasta Suomessa ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien toimittaja kysyi Valtoselta tänään tiedotustilaisuudessa huijauksesta.

– Huijaus on kohdistunut siltä osilta ulkoministeriin, että en ymmärrä miten täpötäyteen kalenteriin on saatu tällainen järjestettyä, Valtonen vastasi häneltä kysyttäessä asiasta tiedotustilaisuudessa.

– Tässä pitää nyt siltä osin suhtautua huumorilla, että samat viestit Suomena meillä on joka suuntaan.

Valtosen mukaan kyseiset viestit ovat ne, että Suomi tuomitsee Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan ja tukee Ukrainaa kaikin mahdollisin tavoin. Lisäksi Suomi on Naton jäsenenä sitoutunut Euroopan turvallisuusarkkitehtuurin vahvistamiseen. 

– Ja ennen muuta siihen, että Nato ei uhkaa toimillaan yhtään ketään, Valtonen listasi. 

Valtosen mukaan täytyy selvittää, miten huijaus on ollut mahdollinen. 

Venäläismedia Izvestijan mukaan kaksikko on huijannut myös Ruotsin ulkoministeriä Tobias Billströmiä sekä Ruotsin puolustusministeriä Pål Jonsonia
 

Lue myös:

    Uusimmat