Mainos

Venäläisille oma F1-talli? – ministeri ja äveriäät bisnesmiehet palaverissa

Venäjän varapääministerin Dmitri Kozakin mukaan Venäjällä suunnitellaan vakavasti oman F1-tallin perustamista.

Kozakin mielestä Venäjällä on kaikki edellytykset talliprojektin toteuttamiseen.

– Tiedän, että Venäjällä on paljon moottoriurheilua rakastavaa väkeä sekä rikkaita liikemiehiä, hän sanoi Sotshissa uutistoimisto TASSin mukaan.

Sotshissa Kozak palaveroikin talliprojektista äveriäiden bisnesmiesten kanssa.

– Tapaamisessamme autonvalmistajien edustajien kanssa tultiin tulokseen, että venäläinen Formula 1-auto pitäisi rakentaa. Puhuimme vuodesta 2024, mutta en usko, että se olisi valmis vielä silloin. Mielestäni se voisi valmistua vuosikymmenessä.

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone ei ole peitellyt sympatioitaan Vladimir Putinin hallintoa kohtaan. Ecclestonen mielestä venäläinen F1-talliprojekti olisikin loistava juttu.

– On hienoa, että venäläiskuljettajien määrä kasvaa. Mutta toivoisin venäläistä tiimiä. Se olisi vieläkin parempaa, Ecclestone toteaa.

Venäläisrahoitteinen talli kilpaili Formula ykkösissä jo 2006. Entinen Jordan-talli oli silloin venäläisomistuksessa ja sen nimenä oli Midland. Vuotta myöhemmin talli siirtyi kuitenkin Skyperin omistukseen ja 2008 tallista tuli Force India.

Venäläiskuljettajista Formula ykkösissä on tänä vuonna kisannut Sergei Sirotkin, joka ensi vuonna mahdollisesti jatkaa Williams-tallissa. Lauantaina Sotshissa vahvistettiin venäläien Daniil Kvjatin tekevän 2019 paluun Toro Rosso-talliin.

Sotshin alueella Adlerin olympiapuistossa on ajettu F1-kisoja vuodesta 2014. Venäjän presidentti Vladimir Putin tukee hanketta vahvasti.

1:40
​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja