Ferrarin venäläiskuski teki pesäeron Putinin sotatoimiin – ajaa jatkossa toisen maan lipun alla

Ferrarin F1-tallin venäläinen testikuljettaja Robert Shwartzman ottaa käyttöönsä Israelin autourheiluliiton lisenssin, joka mahdollistaa hänelle toimimisen Kansainvälisen autoliiton FIA:n alaisissa tapahtumissa. Shwartzman on Ferrarin mukaan myös luopunut venäläisistä yhteistyökumppaneistaan.

FIA sulki helmikuun lopussa venäläiset ja valkovenäläiset kuljettajat ulos toiminnastaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin aloitettua sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan. Tämä johti muun muassa Haas-kuski Nikita Mazepinin lähtöön F1-sarjasta.

Kuskeilla annettiin kuitenkin mahdollisuus kilpailla muulla kuin Venäjän lipun alaisella lisenssille. Edelliset kaksi kautta Formula 2 -sarjassa kisannut Ferrarin suojatti Robert Shwartzman on tarttunut tähän, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

– Robert syntyi Israelissa, ja hänellä on Israelin passi. Lisenssi ei siis ole Venäjältä, Binotto kommentoi RaceFans-sivustolle.

Pietarissa kasvanut Shwartzman on Binotton mukaan myös luopunut siteistään venäläisiin tukijoihinsa.

– Tällä hetkellä hän on siis meidän testikuskimme ja pysyy siinä tehtävässä. Jos meillä on jossain kohtaa tulevaisuudessa mahdollisuus antaa hänen ajaa, niin varmaankin annamme hänen ajaa, Binotto totesi.

Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisuuden omaavien kuskien on myös sitouduttava FIA:n sodanvastaiseen vetoomukseen saadakseen luvan ajaa liiton alaisuudessa. Esimerkiksi Mazepin ja aiemmin F1-sarjassa kisannut Daniil Kvjat ovat kieltäytyneet harkitsemasta muuta ratkaisua kuin Venäjän lipun alla ajamista.

Lue myös:

    Uusimmat