Venäläisikonia ei valittu jääkiekon kunniagalleriaan – NHL-toimittajat raivostuivat

Jääkiekon Hall of Fame nimesi maanantaina Suomen kiekkolegenda Riikka Sallisen lisäksi kunniagalleriaansa ruotsalaiset Daniel Alfredssonin, Daniel ja Henrik Sedinin sekä kanadalaiset Roberto Luongon ja Herb Carnegien. Twitterissä ihmeteltiin, että miksi mukaan ei valittu vieläkään venäläistä Aleksandr Mogilnyia.

Mogilnyi pelasi urallaan 990 runkosarjaottelua NHL:ssä tehopistein 473+559=1032. Venäläinen voitti Stanley Cupin kaudella 1999-2000 New Jersey Devilsin paidassa ja juhli myös olympiakultaa 1988 sekä maailmanmestaruutta 1989. Mogilnyin puuttuminen jääkiekon kunniagallerian valinnoista aiheutti voimakkaita reaktioita.

– Joten Alfredsson on vielä yksi pelaaja, joka oli parempi kuin Mogilnyi. Kyllä, okei, The Athleticin entinen toimittaja Rick Carpiniello totesi Twitterissä.

Toimittaja Wyatt Arndt oli samoilla linjoilla ja vaati myös toimenpiteitä.

– Siis oikeasti. Hajotkaa ja valitkaa uusi komitea jääkiekon Hall of Famelle. Alex Mogilnyi ryöstetään edelleen joka vuosi. Totta kai se on suuri päivä Sedineille ja Luongolle, enkä halua olla negatiivinen positiivisina hetkinä. Mogilnyin saarto ei vain vaikuta minusta loogiselta, eikä se koskaan tule olemaankaan, Arndt kirjoitti.

TBN Sportsin Mike Harrington pohdiskeli tarkemmin päätöksen taustoja.

– Olen kirjoittanut näin aiemmin ja se tulee toistaa. Pääsyy sille, että Mogilnyia ei valita on se, että hänen ei uskota osallistuvan itse tilaisuuteen. Hän ei tullut Buffaloon 2016 Greater Buffalo Sports Hall of Famen -tapahtumaan, Harrington twiittasi.

Mogilnyi edusti 16 kautta kestäneen NHL-uransa aikana Buffalo Sabresia, Vancouver Canucksia, Toronto Maple Leafsia sekä New Jersey Devilsiä.

– Sitä en tule koskaan ymmärtämään, että miksi Aleksandr Mogilnyin pitää odottaa näin kauan valintaansa kunniagalleriaan. Hänellä on numerot, hänellä on pokaalit. Hänellä on historia. Häntä rakastetaan lukuisissa paikoissa Kanadassa (myös Buffalossa, joka on käytännössä eteläistä Kanadaa). En ymmärrä sitä, NHL-kykyjenetsijä Jeff Veillette sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat