Mainos

Kuvat totaalisesta tuhosta: Venäläishävittäjä syöksyi maahan Moskovan alueella

Venäläinen SU27-hävittäjä on syöksynyt maahan Moskovan alueella. Lentäjä sai surmansa. Venäjän puolustusministeriö tiedotti asiasta aamupäivällä.

Kone putosi Pushkinskaan Moskovan lähialueelle. Uutistoimisto Interfaxin mukaan lentotiimin oli tarkoitus juhlistaa Venäjän lentäjien muistomerkin avajaisia Ashukinossa Pushkinskajan alueella. Paluulennolla yksi koneista syöksyi maahan noin 50 kilometrin päähän Kubinkan lentokentältä. Kone räjähti iskeytyessään maahan.

Lentäjä kuului taitolentoryhmä Venäjän Ritareihin. Tietotoimisto Interfax ei voinut vielä vahvistaa, oliko koneessa yksi vai kaksi pilottia. Turman syy on vielä epäselvä. 

80-lukulainen neuvostohävittäjä

SU 27 on Suhoi-hävittäjäryhmään kuuluva jokasään monikäyttöhävittäjä. Sen kehittely aloitettiin Neuvostoliitossa jo 60-luvulla vastineeksi Yhdysvaltojen F15-koneille. Eri versioita valmistui useina vuosina sen jälkeen.

Nykymuodossaan Suhoi 27 -hävittäjiä on valmistettu vuodesta 1985. Koneita valmistetaan sekä yksi- että kaksipaikkaisina. Venäjällä on niitä käytössä noin 400.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja