Venäläinen kiekkolegenda: Suomella parempi tilanne kuin Venäjällä

Venäläinen kiekkolegenda Vladislav Tretjak antaa kehut suomalaiselle jääkiekkotyölle.

Leijonat löi Venäjän sunnuntaina päättyneen MM-turnauksen välierissä ja eteni finaaliin, jossa Kanada oli niukasti Suomea vahvempi.

- Suomi on pieni maa, jossa asuu kaikkiaan 5,5 miljoonaa ihmistä. Mutta heillä on 260 kaukaloa (jäähalleissa). Tilanne on parempi kuin Venäjällä. Meillä on 540 kaukaloa 140 miljoonalle ihmiselle, Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajana nykyään toimiva Tretjak sanoo MM-kisojen virallisilla nettisivuilla.

- Suomalaiset ovat tehneet hyvin töitä. Mutta juniorijääkiekkoa on kehitetty hyvin Ruotsissakin kuten myös Kanadassa.

Leijonien MM-joukkueessa oli tänä keväänä muutama poikkeuksellisen lahjakas yksilö, kuten Patrik Laine ja Sebastian Laine. Tämän myös Tretjak myöntää.

- Mutta omenoita ei kasva joka päivä. Esimerkiksi minulla ei ole yhtäkään omenaa tällä hetkellä puutarhassani. Ja viime vuonna niitä oli todella paljon. Sama asia pätee jääkiekossa. Jonain vuonna tähtiä tulee virtanaan, mutta seuraavana niitä ei ole yhtäkään. Sellaista elämä on, Tretjak kertoo.

Tretjak ottaa vertailukohdaksi Kanadan, joka voitti aikuisten maailmanmestaruuden, mutta Suomi vei kultamitalit alle 20- ja 18-vuotiaissa.

- Kuinka monta mitalia Kanada voitti nuorten kisoissa tänä vuonna? Ei yhtäkään. Tarkoittaako se, että asiat ovat huonosti Kanadassa? Ei tietenkään.

Lue myös:

    Uusimmat