Venäjän Veronika Stepanova lähetti tylyn viestin Norjan hiihtopomolle – sai nyt vastauksen

Norjan hiihtopomo Vegard Ulvang antoi oman vastauksensa Venäjän Veronika Stepanovan ulostulolle liittyen naisten hiihtomatkojen pidentämiseen.

Ulvang oli aiemmin ehdottanut, että naisten ja miesten kilpailumatkat voisivat olla yhtä pitkiä. Nykyään naiset kilpailevat lyhyemmillä matkoilla. Stepanova ei ollut ymmärtäväinen Ulvangin ehdotuksen suhteen.

– Millaisessa maailmassa hän elää? Siinä ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen. Kyse on erityisesti ideasta, jossa naiset hiihtävät 50 kilometriä. Kuka tv-yhtiö näyttää naisten 50 kilometrin kisan? Voittaja tulee hiihtämään aikaan 2.10-2.20 ideaalisisissa olosuhteissa. Anteeksi, Theresehän (Johaug) lopetti, eli 2.30. Kuka sitä katsoisi? 50 kilometriä on täysin eri harjoittelua, sinun tulee erikoistua siihen vuosien ajan, Stepanova kirjoitti aiemmin Instagramissa.

Ulvang antoi oman vastauksensa Nettavisenille. 

– Se on todella yllättävää, että tätä argumenttia käytetää, koska meillä on paljon tietoa siitä. Naiset sopivat ehkä miehiä paremmin pitkille matkoille. Tällä on minulle myös symbolista merkitystä käytännöllisyyden ja taloudellisuuden lisäksi, Ulvang sanoi.

Norjan maailmanmestari Helene Marie Fossesholm seisoo idean takana. Hän nostaa erityisesti esille yhdistelmäkilpailun, jossa matkan pituudella miehissä ja naisissa on eroa 15 kilometriä.

– Se on täysin naurettavaa, että me hiihdämme 15 kilometriä ja sitten miehet menevät kaksi kertaa pidemmän matkan. Emme ole tuplasti heitä hitaampia. Emme todellakaan, Fossesholm totesi.

Ehdotuksestä äänestetään kansainvälisen hiihtoliitto FIS:in maastohiihdokomiteassa 18. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat