Venäjän valtaamalla alueella pysäytetty Punaisen Ristin avustusryhmä vapautettu

Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) kertoo, että järjestön avustusryhmä, joka eilen joutui poliisin pysäyttämäksi Venäjän kontrolloimalla alueella Etelä-Ukrainassa, on päästetty vapaaksi.

Avustusryhmän tarkoituksena on ollut päästä auttamaan siviilien evakuoinnissa venäläisjoukkojen piirittämästä Mariupolista. Ryhmä kuitenkin pysäytettiin eilen ennen kuin se pääsi määränpäähänsä. ICRC:n tiedottaja Caitlin Kelly kertoi uutistoimisto AFP:lle, että avustusryhmää pidettiin Mangushin kaupungissa parikymmentä kilometriä Mariupolista länteen.

ICRC:n toinen tiedottaja Jason Straziuso kertoi eilen uutistoimisto Reutersille, että kyse ei kuitenkaan ollut panttivankitilanteesta. ICRC:n mukaan avustusryhmän jäsenet vapautettiin yön aikana.

Avustusryhmän kerrotaan nyt jatkavan matkaansa auttaakseen siviilien evakuoinnissa Mariupolista.

ICRC:n ryhmä on pitkään yrittänyt päästä Mustanmeren rannalla sijaitsevaan Mariupoliin. Punaisen Ristin tarkoituksena on siviilien evakuoinnin lisäksi viedä kaupunkiin avustustarvikkeita.

Kaupungin tilannetta on jo pitkään kuvailtu katastrofaaliseksi, sillä venäläisjoukkojen piirittämässä kaupungissa ei ole ollut ruokaa, puhdasta vettä eikä lääkkeitä.

"Missä isä on?"– Mariupolin tulituksissa loukkaantuneita lapsia hoidetaan lähikaupungissa 3:02
"Missä isä on?" – Mariupolin tulituksissa loukkaantuneita lapsia hoidetaan lähikaupungissa.

Lue myös:

    Uusimmat