Venäjän "törkeästä rikkomuksesta" raivostunut Ukraina vaatii Fifalta ja Uefalta äärimmäisiä toimia

Ukrainan jalkapalloliitto vaatii Fifaa ja Uefaa erottamaan Venäjän liitoistaan. Ukrainassa on tuohduttu krimiläisseurojen Rubin Yaltan ja FC Sevastolin liittymisestä Venäjän jalkapallopyramidiin.

Ukrainan jalkapalloliitto kuvaili The Guardianin mukaan liikettä kirjeessään "Fifan ja Uefan lakien törkeänä rikkomuksena".

Rubin Yalta ja FC Sevaspol pelasivat ensimmäiset ottelunsa Venäjän neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla sunnuntaina, vaikka liittojen säännöt kieltävät krimiläisseurojen osallistumisen Venäjän jalkapalloliiton (RFS) alla oleviin kilpailuihin.

Uefa on luokitellut Krimin "erikoisalueeksi",  Venäjän miehitettyä heidät vuonna 2014. Tämä tarkoittaa sitä, että seurat voivat kilpailla vain toisiaan vastaan, eikä heillä ole pääsyä Euroopan turnauksiin.

Ukrainan jalkapalloliitto on pyytänyt Fifaa ja Uefaa hylkäämään Venäjän jäsenyyden vedoten törkeään sääntörikkomukseen ja Uefan päätökseen krimiläisen jalkapallon erikoistilasta. Uefan lakien mukaan vakavat sääntörikkomukset voivat johtaa kilpailukieltoon ja erottamiseen liitosta.

Venäjän jalkapalloliiton pääsihteeri Maksim Mitrofanov kertoi paikallismedialle viime kuussa, ettei neljänneksi korkein sarjataso olisi organisaation valvonnan alla. Venäjän alemmat divisioonat on luokiteltu heidän mukaansa uudelleenmuodostamisen jälkeen amatöörikilpailuiksi tämän kauden alusta alkaen.

Kyseinen sarja on kuitenkin listattu RFS:n vekkosivuilla osaksi heidän jalkapallopyramidiaan. Uefa tai Fifa eivät ole kommentoineet mahdollisia toimenpiteitä tapaukseen liittyen.

Venäjän maajoukkue ja seurajoukkueet ovat olleet hyllytettynä Fifan ja Uefan kilpailuista maan hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022. Tuorein rike saattaa vaarantaa myös heidän paikkansa molempien liittojen jäsenenä.

Lue myös:

    Uusimmat