Venäjän MM-joukkueen nuuhkimiset herättivät dopingepäilyjä: "Pelaajat myös käyttävät shampoota suihkussa"

Venäjän pelaajien käytös jalkapallon MM-kisojen otteluiden yhteydessä on herättänyt kysymyksiä kisaisännän toiminnasta, mutta joukkueen lääkärin mukaan haisteltava aine on ollut urheilussa tuiki tavallista ammoniakkia.

Saksalaislehdet Bild ja Süddeutsche Zeitung nostivat esiin venäläispelaajien tavan nuuhkia puuvillaan imeytetttä ainetta pukukoppikäytävällä ennen MM-kisojen tappiollisessa puolivälieräottelua Kroatiaa vastaan.

Sama tapaus oli ihmetyttänyt jo tätä edeltäneessä Espanja-ottelussa. Maanantaina joukkueen lääkäri vahvisti, että kyseessä on ammoniakki, jota ei ole kielletty antidopingsäännöissä.

– Puhumme klassisesta nestemäisestä ammoniakista, jota on käytetty urheilussa monia vuosia ja monessa maassa, lääkäri kertoi.

Voimakkaalta tuoksuvaa ammoniakkia on käytetty piristävänä aineena myös esimerkiksi suomalaisessa jääkiekossa.

Süddeutsche Zeitung sai Venäjän jalkapalloliitolta napakan vastauksen uteluihin epäilyttävästä tavasta haistella ammoniakkia pelien yhteydessä:

– Lisäksi venäläiset jalkapalloilijat käyttävät shampoota käydessään suihkussa ja juovat vettä, kun tulee kuuma, maajoukkueen tiedottaja vastasi.

Venäjän kotikisat päättyivät lauantaina, kun Kroatia eteni välieriin 4-3-voitolla rangaistuspotkukilpailussa.

Lue myös:

    Uusimmat