Venäjällä ilakoidaan provosoivasta näystä EM-kisoissa

Saksassa pelattavien EM-kisojen katsomossa on vilissyt kansainvälisestä jalkapallosta suljetun Venäjän lippuja.

Urheilulehti Sport-Ekspress uutisoi lauantaina, kuinka jalkapallon EM-kisojen avausottelussa Saksan ja Skotlannin välillä katsomossa ja tv-kuvan välityksellä oli nähtävissä useampia Venäjän lippuja, vaikka hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän maan tunnukset ovat tällä hetkellä muuten pannassa kansainvälisessä jalkapallossa.

Venäläislehti raportoi ihailevaan sävyyn, miten katsomossa Saksan ja Skotlannin välisessä avausottelussa oli todistettavasti ainakin kolme eri Venäjän trikoloria, joista kaksi oli ripustettu näkyville myös myös tv-lähetykseen Skotlannin kannattajapäädyn vieressä.

Venäjän lipuissa oli myös kirjoitusta, jotka usein viittasivat niitä ripustaneiden henkilöiden kotikaupunkeihin.

– Venäjän kannattajat voivat mitä ilmeisimmin mennä turvallisin mielin turnauksen otteluihin ja esitellä maamme symboleita katsomossa, Sport-Ekspress tulkitsee.

Venäjän lippujen päätyminen katsomoon on kuitenkin merkki siitä, että Münchenin Allianz Arenan turvajärjestelyt ovat tältä osin pettäneet. Sotaa käyvän ja kansainvälisestä jalkapallosta suljetun maan tunnukset voi nähdä suoraksi poliittiseksi viestiksi, jollaisia Euroopan jalkapalloliitto Uefa pyrkii aina aktiivisesti katsomoista poistamaan.

Venäjää vastaan sotaa käyvä Ukraina on yksi 24:stä EM-turnaukseen yltäneestä maasta. Se aloittaa oman urakkansa maanantaina ottelussa Romaniaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat