Venäjän kommunistisen puolueen pääsihteeri: "Gorbatshov toi surua ja katastrofia mukanaan"

Gorbathsov oli niitä harvoja, jotka uskalsivat olla ääneen Putinia vastaan Venäjällä - näillä sanoin hän vaati Putinin eroa haastattelussa 2:42
Gorbatshov oli niitä harvoja, jotka uskalsivat olla ääneen Putinia vastaan Venäjällä – näillä sanoin hän vaati Putinin eroa haastattelussa.

Neuvostoliiton viimeisen johtajan Mihail Gorbatshovin kuolema on tänään kerännyt osanottoja ja positiivisia lausuntoja maailman johtajilta. Kaikki eivät kuitenkaan muistele 91-vuotiaana kuollutta Gorbatshovia hyvällä.

Venäjän federaation kommunistisen puolueen pääsihteeri Gennadi Zjuganov kertoi tänään venäläistoimittajille, että hän on täysin eri mieltä kuin jotkut länsimaiset valtionpäämiehet Gorbatshovin toiminnasta.

– Olen täysin eri mieltä. Lisäksi uskon, että Gorbatshov oli yksi niistä hallitsijoista Venäjän tuhatvuotisessa historiassa, jotka toivat ehdotonta onnettomuutta, surua ja katastrofia mukanaan kaikille kansoille. Ei pelkästään omille kansalaisillemme, vaan myös liittolaisillemme ja ystävillemme, Zjuganov sanoi.

Zjuganov oli aiemminkin toistuvasti arvostellut Gorbatshovia lausunnoissaan jo tämän elinaikana.

Zjuganov on ollut muutamaan otteeseen Venäjän presidentinvaaleissa istuvan presidentin varteenotettavimpana haastajana, tulematta kuitenkaan kertaakaan valituksi. 

Vielä ei venäläismedian mukaan ole tiedossa, järjestetäänkö Gorbatshoville valtiollisia hautajaisia ja aikooko presidentti Vladimir Putin osallistua niihin.

Lue myös:

    Uusimmat