Putin halusi kolmannelle presidenttikaudelle – katso videolta Gorbatshovin tyly kommentti: "Neuvoisin sinua Vladimir..."

Gorbathsov oli niitä harvoja, jotka uskalsivat olla ääneen Putinia vastaan Venäjällä - näillä sanoin hän vaati Putinin eroa haastattelussa 2:42
Mihail Gorbatshov antoi kohua herättäneen haastattelun moskovalaiselle kanavalle. Katso haastattelu yläpuolelta.

30. elokuuta 91-vuotiaana kuollut Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov tunnettiin ristiriitaisista väleistä Vladimir Putiniin.

Vaikka kansalaisten vapauksia korostaneen Gorbatshovin ja myöhemmin niitä kaventaneen Putinin politiikat olivatkin paikoin ristiriidassa keskenään, antoi Gorbatshov kuitenkin aikoinaan tukensa Vladimir Putinin presidenttiydelle.

Kun Putinin valtakausi jatkui kausi toisensa jälkeen, alkoi Gorbatshov nähdä asiassa ongelman.

Vuonna 2011 Gorbatshov oli sitä mieltä, että kaksi kautta presidenttinä ja yksi pääministerinä saa riittää. Hän halusi, että Putin tekee saman kuin hän itse: eroaa virastaan.

Gorbatshov puhui suunsa puhtaaksi moskovalaisen radiokanavan haastattelussa vuonna 2011.

– Kolme kautta. Se riittää. Se riittää, koska hänen ympärilleen syntyy kaikenlaisia piirejä ja klaaneja. On niin paljon kitkettävää, hän kertoi.

Putin taas syytti Gorbatshovia "katastrofista", jolla hän tarkoitti Neuvostoliiton hajoamista.

Katso kohua herättänyt videohaastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

"Venäjä menettää korruption vuoksi 30 miljardia dollaria vuodessa"– Hetki joka sai Vladimir Putinin pillastumaan vuonna 2003 4:23

Lue myös:

    Uusimmat