Venäjä: Yhdysvallat jättänyt huomiotta Venäjän asettamat ilmatilarajoitukset Mustallamerellä – MTV:n sotaseuranta 15.3.2023

Viikon kohutuimmat sotavideot: Katso, kuinka Ukrainan pieni drone moukaroi venäläisjättiläisen 7:52
Viikon kohutuimmat sotavideot: Katso, kuinka Ukrainan pieni drone moukaroi venäläisjättiläisen.

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023.

  • Venäläinen Su-27-hävittäjä on törmännyt Mustallamerellä yhdysvaltalaiseen Reaper-lennokkiin
  • Venäjä on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan "vihamieliset" lennot
  • Venäjä-mieliset sotakommentaattorit: Ukrainalla ehkä voimia kahteen keväthyökkäykseen
  • Venäjä myöntää: Kremlin sisäpiirissä käynnissä valtataistelu
  • Ukraina väittää: Venäläisiä kuolee Bahmutissa 5–7 ukrainalaisia enemmän
  • Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

22.04: Yhdysvaltojen puolustusministeri vakuutti amerikkalaiskoneiden lentävän jatkossakin kaikkialla, missä kansainvälinen oikeus sallii

Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin vakuutti keskiviikkona, että maan lentokoneet lentävät jatkossakin kaikkialla, missä kansainvälinen oikeus sallii.

Venäjä vaati Yhdysvaltoja lopettamaan "vihamieliset" lennot lähellä Venäjän rajaa sen jälkeen, kun Yhdysvallat tiistaina kertoi miehittämättömän sotilaslentokoneensa pudonneen Mustallamerellä venäläishävittäjän törmättyä siihen.

– Yhdysvallat jatkaa lentoja ja toimintaa kaikkialla, missä kansainvälinen oikeus sen sallii. Siksi Venäjän velvollisuutena on operoida sotilaslentokoneitaan turvallisella ja ammattimaisella tavalla, Austin sanoi.

Austin kommentoi asiaa sen jälkeen kun oli keskustellut Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kanssa puhelimitse.

Yhdysvaltojen asevoimien komentaja Mark Milley kertoi puolustusvoimien analysoivan edelleen sotilaslentokoneen lähettämää dataa selvittääkseen tarkasti, mitä tapahtui.

Milleyn mukaan vielä on epäselvää muun muassa se, törmäsikö venäläishävittäjä tahallaan miehittämättömään koneeseen.

Yhdysvallat kertoi tiistaina rutiinioperaatiossa olleen, miehittämättömän MQ-9 Reaper -koneensa syöksyneen mereen, kun venäläinen Suhoi Su-27 -hävittäjä törmäsi siihen.

Tilanne Mustallamerellä on käynyt jännittyneemmäksi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Kyseessä oli ensimmäinen suora sotilaallinen kontakti ja merkittävä vaaratilanne Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä sodan alkamisen jälkeen.

22.02: Turkki jatkaa neuvotteluja viljasopimuksen pidentämisestä

Turkki jatkaa neuvotteluja, jotta niin sanottu viljasopimus saataisiin sovittua 120 päivän pituiseksi Venäjän vaatiman 60 päivän sijaan. Turkin puolustusministeri Hulusi Akar korosti, että sopimuksen jatkuminen on sille tärkeää.

Sopimuksessa turvataan väylä, jolla Ukrainan kolmesta satamasta saataisiin kuljetettua muun muassa viljaa kansainvälisille markkinoille ruokapulan estämiseksi.

20.46: Yhdysvallat: Venäjä etenee Bahmutissa

Venäjä on tehnyt pieniä, taktisia etenemisiä, mutta kalliilla hinnalla, Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley arvio Venäjän joukkojen tilannetta Bahmutissa.

19.48: Venäjä: Yhdysvallat jättänyt huomiotta Venäjän asettamat ilmatilarajoitukset Mustallamerellä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi keskiviikkona, että Yhdysvallat on jättänyt huomiotta sen, että Venäjä on asettanut Mustanmeren alueelle ilmatilarajoituksia, kommentoidessaan eilistä miehittämättömän yhdysvaltalaiskoneen putoamista Mustallamerellä.

Rajoitukset asetettiin Lavrovin mukaan sen jälkeen, kun Venäjän sotaretki Ukrainassa alkoi viime vuoden helmikuussa.

Yhdysvallat kertoi eilen, että sen miehittämätön sotilaslentokone putosi kansainvälisessä ilmatilassa Mustanmeren yllä sen jälkeen, kun venäläishävittäjä oli törmännyt siihen.

Kyseessä oli ensimmäinen suora sotilaallinen kontakti ja merkittävä vaaratilanne Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä sodan alkamisen jälkeen.

19.01: Wagnerin johtaja arvosteli lakia armeijan johdon häpäisystä

Palkkasotilasyhtiö Wagneria johtava Jevgeni Prigozhin arvosteli keskiviikkona lakia, jonka mukaan armeijan johdon häpäiseminen ja arvostelu on rangaistava teko. Venäjän parlamentin alahuone, duuma, hyväksyi tiistaina myös lain, jonka mukaan palkkasoturien arvostelu on rikos, josta voi seurata vuosien vankeusrangaistus.

Prigozhinin mukaan ihmisten pitäisi saada ilmaista vapaasti mielipiteensä armeijasta ja sen johdosta, mutta rivisotilaat tulisi jättää rauhaan.

– Minusta lakia armeijan häpäisystä ei tulisi ulottaa komentajiin, kuten minuun, puolustusministeriin ja muihin johtajiin, jotka tekevät tai voivat tehdä virheitä erikoissotilasoperaation aikana, Prigozhin kirjoitti Telegram-viestissään.

– Yhteiskunnan pitäisi sanoa se, minkä se katsoo tarpeelliseksi sanoa heistä. Vain sotilas on pyhä, joten sotilaat tulisi jättää rauhaan, hän jatkoi.

Prigozhinin mukaan hän itse ei ole häpäissyt ketään.

– Olen kertonut vain totuuden. Jokainen voi, totta kai, joutua vankilaan, niin myös minä. Mutta siinä tapauksessa ei pidä unohtaa, että 146 miljoonaa venäläistä voidaan myös vangita, mutta se tie ei johda mihinkään.

Prigozhin on jo pitkään käynyt valtakamppailua Venäjän puolustusministeriön kanssa väittäen muun muassa, että Venäjän armeija omii voittoja, jotka ovat hänen palkkasoturiensa saavuttamia. Prigozhinin mukaan hänen palkka-armeijansa toimii myös huomattavasti tehokkaammin kuin Venäjän armeija. (STT)

18.59: Venäjän puolustusministeriö suunnittelee uutta värväyskampanjaa huhtikuuksi

Venäjän viranomaiset suunnittelevat uutta värväyskampanjaa huhtikuuksi, kertoo Radio Free Europe viitaten paikallislähteisiin. Niiden mukaan Venäjän puolustusministeriö on jo lähettänyt aluehallinnoille määräykset, joiden tavoitteena on värvätä 400 000 sopimussotilasta Ukrainaan.

Armeijalla on kova pula koulutetuista sotilaista, kuten tykkimiehistä ja hyökkäysvaunujen ajajista.

Varsinaisen värväämisen hoitavat armeijan värväystoimistot, mutta alueiden kuvernöörit ovat vastuussa suunnitelman toimeenpanosta.

Edellisen kerran sotilaita koottiin Ukrainaan syyskuussa, kun puolustusministeriö kertoi "osittaisesta liikekannallepanosta". (STT)

17.03: Suomi toimittaa Ukrainaan älykkään aurinkosähköjärjestelmän

Suomesta lähti tiistaina Ukrainaan älykäs aurinkosähköjärjestelmä, kertoo sisäministeriö tiedotteessaan.

Aurinkosähköjärjestelmä on tiedotteen mukaan varustettu älykkäällä varavoimajärjestelmällä, jonka avulla kriittisten sähkölaitteiden toiminta voidaan turvata sähkökatkon aikana. 

Järjestelmän on tarkoitus olla perillä ensi viikolla.

Venäjän hyökkäys on tuhonnut maan energiantuotantolaitoksia ja sähköverkkoa. Laajat sähkökatkot ovat vaikeuttaneet ukrainalaisten elämää ympäri maata.

– Siviilipuolen materiaaliavulle on Ukrainassa edelleen jatkuva tarve, sillä Venäjä on kohdistanut iskuja siviilikohteisiin ja etenkin kriittisen infrastruktuuriin. Suomi toimittaa Ukrainaan apua niin kauan, kuin se on tarpeen, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen tiedotteessa.

Viime viikkojen aikana Ukrainaan on lähtenyt Suomesta myös muun muassa 77 muuntajaa, suurikokoisia varavoimalaitteita sekä siirrettäviä lämmön- ja höyryntuotantolaitoksia.

16.27: Venäjä yrittää löytää eilen pudonneen yhdysvaltalaislennokin jäänteet

Venäjä yrittää löytää eilen Mustallamerellä pudonneen yhdysvaltalaislennokin jäänteet, sanoi Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev brittilehti Guardianin mukaan.

Yhdysvallat kertoi eilen miehittämättömän MQ–9 Reaper -lennokin syöksyneen mereen, kun venäläinen Suhoi Su-27 -hävittäjä törmäsi siihen.

Venäjä on kiistänyt pudottaneensa lennokin.

13.42: Saksan ja Britannian hävittäjät kävivät tunnistamassa venäläiskoneen lähellä Viron ilmatilaa

Saksan ja Britannian ilmavoimien Typhoon-hävittäjät kävivät eilen tiistaina tunnistamassa lähellä Viron ilmatilaa lentäneen venäläisen tankkauskoneen.

Britannian puolustusministeriön tiedotteen mukaan venäläiskone ei vastannut viesteihin, eikä ollut saanut yhteyttä Viron lennonjohtoon.

Britannia ja Saksa valvovat Naton ilmatilaa Baltian alueella ensimmäistä kertaa yhdessä. Saksa johtaa ilmavalvontaa maaliskuun ajan, jonka jälkeen valvonta siirtyy Britannian vastuulle. Maat operoivat yhdessä huhtikuun loppuun saakka.

12.42: Ukraina: Putin haluaa laajentaa konfliktia muihin osapuoliin

Ukraina syyttää Venäjän presidentin Vladimir Putinin haluavan laajentaa Ukrainassa käytävää sotaa muihin osapuoliin.

Yhdysvallat kertoi eilen miehittämättömän lentokoneensa syöksyneen mereen, kun venäläinen hävittäjä törmäsi siihen Mustallamerellä. Venäjä on kiistänyt pudottaneensa koneen.

Ukrainan kansallisen puolustusneuvoston sihteerin Oleksi Danilovin mukaan tapaus on Putinin tapa osoittaa valmiuttaan laajentaa konfliktia muihin osapuoliin.

Venäläishävittäjä törmäsi yhdysvaltalaisdroneen – tutkija kertoo, miten tapaukseen on reagoitu 5:43

Katso video: venäläishävittäjä törmäsi yhdysvaltalaisdroneen – tutkija kertoo, miten tapaukseen on reagoitu.

10.26: Ukraina: Venäjä hyökkäsi Itä-Ukrainassa yli 90 kertaa yhdessä päivässä

Venäjä teki tiistaina lukuisia hyökkäyksiä Donetskin ja Luhanskin alueilla, Ukrainan puolustusministeriö väittää.

Ukrainan mukaan Venäjä keskitti hyökkäyksiään Bahmutin, Lymanin, Avdiivin, Marinin ja Shakhtarin alueille.

Venäjä teki näillä alueilla ukrainalaistietojen mukaan yhteensä yli 90 hyökkäystä, jotka Ukraina väittää torjuneensa.

Venäjä aloitti alkuvuodesta laajat hyökkäykset Itä-Ukrainassa. Erityisen kovia taisteluita on raporttien mukaan käyty Bahmutin ja Vuhledarin alueilla. Venäjä ei ole pystynyt merkittäviin läpimurtoihin ilmeisen raskaista tappioista huolimatta.

Itä-Ukrainan rintamatilanne 15. maaliskuuta 2023.
Itä-Ukrainan rintamatilanne keskiviikkona 15. maaliskuuta. Punaiset nuolet ovat Venäjän hyökkäyksiä, siniset Ukrainan. Kartta: The War in Ukraine -tilannekartta (Emil Kastehelmi/John Helin/Eerik Matero & OSINT-tiimi)

10.10: Venäjän Putin ja Shoigu vierailivat sotateollisuuden tehtailla, joiden uskotaan kärsivän työvoimapulasta

Venäjän viranomaiset yrittävät potkia Venäjän ongelmissa olevaan sotateollisuutteen uutta virtaa.

Presidentti Vladimir Putin sanoi lentokonetehtaalla tiistaina vieraillessaan puolustusteollisuuden kärsivän sopivasti koulutettujen työntekijöiden vähyydestä, kirjoittaa amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War.

Presidentin mukaan Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriö on laatinut listan ammateista, joilla asepalveluksen voi välttää.

Puolustusministeri Sergei Shoigu puolestaan kävi Moskovan alueella sijaitsevalla ohjustehtaalla ja vaati tuotannon kaksinkertaistamista. Näin siitä huolimatta, että hän totesi tehtaan täyttäneen valtion tilaukset.

Venäjän sotateollisuudella on mitä ilmeisemmin vakavia ongelmia. Tankkiteollisuuden lukujen perusteella Venäjältä loppuvat tällä tahdilla panssarivaunut. Venäjän ohjushyökkäysten puolestaan arvellaan vähentyneen siksi, ettei sillä yksinkertaisesti ole riittävästi arsenaalia. Britannian puolustusministeriö taasen totesi tiistaina Venäjän säännöstelevän ankarasti tykistönsä käyttöä ammuspulan vuoksi.

9.54: Ukraina sanoo pidättäneensä puoli vuotta Harkovan alueella piilotelleen venäläissotilaan

Ukrainan poliisi väittää ottaneensa kiinni venäläissotilaan, joka on piilotellut kuusi kuukautta Koillis-Ukrainan Harkovan alueella. Asiasta uutisoi itsenäinen venäläismedia Moscow Times.

Venäjä vetäytyi viime syksynä nopeasti Harkovan alueelta sen jälkeen, kun Ukraina teki yllättävän ja menestyksekkään vastahyökkäyksen.

Tunnistamaton 42-vuotias venäläissotilas on ukrainalaistietojen mukaan piilotellut hylätyissä rakennuksissa Kupiansk-Vuzlovyin kylässä. Ukrainan armeija valloitti paikkakunnan takaisin viime vuoden syyskuun 27. Päivä.

Kiinni otetun sotilaan uskotaan kuuluneen 27. mekanisoituun jalkaväkiprikaatiin.

9.00: Venäjä on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan "vihamieliset" lennot

Venäjä vaatii Yhdysvaltoja lopettamaan "vihamieliset" lennot lähellä Venäjän rajaa sen jälkeen, kun Yhdysvallat eilen kertoi miehittämättömän sotilaslentokoneensa pudonneen Mustallamerellä venäläishävittäjän törmättyä siihen.

Vaatimuksen esitti Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov Telegram-viestipalvelussa. Hän sanoi, että Venäjä laskee avoimen vihamieliseksi kaiken sotakalustoon käytön ja vaati myös Yhdysvaltoja lopettamaan spekulaatiot tapauksesta mediassa.

Yhdysvallat kertoi eilen miehittämättömän MQ–9 Reaper -koneensa syöksyneen mereen, kun venäläinen Suhoi Su-27 -hävittäjä törmäsi siihen.

Venäjä on kiistänyt pudottaneensa koneen. Venäjän mukaan sen hävittäjät eivät käyttäneet aseita eivätkä olleet yhteydessä amerikkalaisalukseen.

(STT)

8.35: Britannia arvosteli Venäjää yhdysvaltalaiskoneen putoamisesta

Britannia on arvostellut Venäjää miehittämättömän yhdysvaltalaiskoneen putoamisesta Mustallamerellä. Venäjän tulisi kunnioittaa kansainvälistä ilmatilaa, sanoi Britannian puolustusministeri Ben Wallace vierailullaan Japanissa.

Asiasta uutisoi brittilehti Guardian viitaten uutistoimisto Reutersin lähteisiin.

Venäjä on kiistänyt pudottaneensa Yhdysvaltojen miehittämättömän MQ–9 Reaper -koneen Mustallamerellä. Yhdysvallat kertoi eilen koneensa syöksyneen mereen, kun venäläinen Suhoi Su-27 -hävittäjä törmäsi siihen.

Yhdysvallat käyttää miehittämättömiä sotilaslentokoneita Mustallamerellä erityisesti Venäjän laivaston tarkkailuun.

Tilanne Mustallamerellä on käynyt jännittyneemmäksi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyssodan Ukrainaan.

(STT)

8.14: Ukraina: Venäjä menetti päivässä 980 sotilasta ja 8 panssarivaunua

Ukraina väittää Venäjän menettäneen arviolta 980 sotilasta viimeisen vuorokauden aikana. Luku on keskimääräistä suurempi.

Venäjän päiväkohtaisiksi kalustotappioiksi Ukraina listaa muun muassa kahdeksan panssarivaunua, 10 panssariajoneuvoa ja 16 tykkiä tai raketinheitintä.

Lukuja ei ole vahvistettu, eikä Venäjä ole juuri tappioitaan kommentoinut. Myös Ukraina julkaisee tietoja omista menetyksistään harvakseltaan.

Sotilasasiantuntijoiden, ajatushautomoiden ja länsiarvioiden laskelmat Venäjän kärsimistä miehistötappioista ovat pitkin sotaa olleet pääosin samansuuntaisia kuin Ukrainan luvut.

Päivitystä korjattu 15.3.2023: Jutussa luki aiemmin, että Ukraina olisi väittänyt Venäjän menettäneen 10 panssarivaunua ja kahdeksan panssariajoneuvoa. Todellisuudessa luvut olivat kahdeksan panssarivaunua ja 10 panssariajoneuvoa.

5.20: Venäjän kerrotaan käyttäneen fosforiammuksia Itä-Ukrainassa

Uutistoimisto AFP:n toimittajat kertovat nähneensä tiistaina Venäjän ampuneen valkoista fosforia sisältäviä ammuksia asuttamattomalle alueelle Tshasiv Jarin kaupungin läheisyyteen Itä-Ukrainassa.

AFP:n mukaan kaksi ammusta ammuttiin iltapäivällä Bahmutiin johtavalle tielle Tshasiv Jarin etelälaidalla. Räjähtäessään ne tuottivat palavia valkoisen fosforin palloja, jotka leijailivat maahan ja sytyttivät molemmin puolin tietä tuleen jalkapallokentän kokoisen alueen.

Lähimmät ukrainalaiskodit olivat noin 200 metrin päässä palaneen alueen reunasta.

Valkoista fosforia sisältävät aseet ovat polttoaseita, joiden käyttö siviilejä vastaan on kielletty.

(STT)

Tiistai 14.3.

23.37: Venäjän suurlähettiläs: Venäjä ei halua yhteenottoa Yhdysvaltojen kanssa

CNN:n mukaan Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov on kertonut tänään, ettei Venäjä halua "vastakkainasettelua" Yhdysvaltojen kanssa. Antonov kutsuttiin Yhdysvaltain ulkoministeriöön puhutteluun sen jälkeen, kun venäläishävittäjä törmäsi yhdysvaltalaislennokkiin Mustallamerellä. 

– Emme halua luoda tilannetta, jossa Venäjän federaation ja Yhdysvaltojen välille voi syntyä tahattomia yhteenottoja tai välikohtauksia, Antonov sanoi. 

CNN:n mukaan Antonov oli ulkoministeriössä hieman yli puoli tuntia. 

Antonov kertoi, että apulaisministeri Karen Donfried välitti Yhdysvaltojen huolen välikohtauksesta. Antonov oli tuonut keskustelussa ilmi erimielisyytensä tapahtuneesta.

– Minusta näyttää siltä, että se oli rakentava keskustelu tästä asiasta. Olen kuullut hänen huomautuksensa. Toivon, että hän on ymmärtänyt mainitsemani asiat, Antonov sanoi vastauksena CNN:n kysymykseen.

Antonov kiisti Venäjän puolustusministeriön mukaisesti, että venäläinen hävittäjä olisi joutunut kosketuksiin lennokin kanssa.

Hän väitti myös, että Venäjä "oli ilmoittanut tästä alueesta, joka oli määritelty erityiseksi sotilasoperaation vyöhykkeeksi".

– Olemme varoittaneet, ettei sinne saa mennä, ettei sinne saa tunkeutua, Antonov sanoi ja kysyi, miten Yhdysvallat reagoisi, jos venäläinen lennokki tulisi lähelle New Yorkia tai San Franciscoa.

20.56: Naton nimettömät lähteet: Lennokin pudotus ratkaistaneen diplomaattiteitse

Myös sotilasliitto Naton nimettömät diplomaattilähteet ovat vahvistaneet yhdysvaltalaislennokkiin liittyvät tapahtumat Mustallamerellä uutistoimisto AFP:lle. Lähteet eivät kuitenkaan uskoneet, että tapahtumat johtavat laajempaan eskalaatioon.

Toinen nimetön länsimainen lähde taas totesi AFP:lle, että asia ratkaistaan todennäköisesti diplomaattiteitse.

Tilanne Mustallamerellä on käynyt jännittyneemmäksi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan.

20.51: Venäjän puolustusministeriö: Venäläishävittäjät eivät olleet kosketuksissa lennokin kanssa

Venäjän puolustusministeriö kertoo venäläisen uutistoimisto Tassin välityksellä, etteivät venäläishävittäjät olleet kosketuksissa yhdysvaltalaisen lennokin kanssa. Venäjä väitti lennokin pudonneen "jyrkän manööverin" seurauksena.

– Venäläiset hävittäjät eivät käyttäneet koneessa olevia aseitaan, eivätkä joutuneet kosketuksiin lennokin kanssa. Hävittäjät palasivat turvallisesti kotikentälleen, puolustusministeriö kertoi Tassin mukaan. (Reuters)

20.36: Yhdysvallat kutsuu Venäjän suurlähettilään puhutteluun

Yhdysvallat kutsuu Venäjän suurlähettilään puhutteluun Mustallamerellä tapahtuneen venäläishävittäjän ja yhdysvaltalaisen Reaper-lennokin törmäyksen johdosta. Asiasta kertoi Reutersille Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price.

Pricen mukaan Yhdysvaltain Moskovan-suurlähettiläs on välittänyt voimakkaan viestin Venäjän ulkoministeriölle.

19.37: Yhdysvallat moitti Venäjän toimintaa vaaralliseksi ja epäammattimaiseksi

Venäläinen Su-27-hävittäjä on törmännyt Mustallamerellä yhdysvaltalaiseen Reaper-lennokkiin. Yhdysvaltojen mukaan lennokki tuhoutui törmäyksessä ja putosi Mustaanmereen.

Yhdysvaltojen mukaan sen lennokki oli suorittamassa rutiinioperaatiota kansainvälisessä ilmatilassa, kun Venäjän hävittäjä osui siihen.

Yhdysvaltain ilmavoimien kenraalin James Heckerin mukaan "venäläisten epäammattimainen ja vaarallinen teko aiheutti lähes molempien koneiden tuhoutumisen".

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvoston lehdistöedustaja John Kirby kertoi Yhdysvaltojen tuomitsevan Venäjän harkitsemattomat toimet Mustallamerellä. Kirby kuvasi toimintaa "huomionarvoisen vaaralliseksi ja epäammattimaiseksi".


Lisää tiistain tapahtumia löytyytäältä.

Lue myös:

    Uusimmat