Venäjän joukkueet, liput ja kansallislaulut palaavat huipputurnauksiin – Suomen lajiliitto jyrähtää: "Farssi"

Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) tuomitsee jyrkästi venäläispelaajien paluun kansainvälisiin e-urheiluturnauksiin.

– Päätös on surullista jatkumoa jo viime vuonna nähdylle farssille, kun Venäjän kansalliselle e-urheiluliitolle asetettiin lievimmät mahdolliset rajoitukset osallistua maailmanmestaruuskilpailuihin, Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Otto Takala sanoi tiistaina tiedotteessa.

Venäjän e-urheiluliitto RESF kertoi maanantaina tiedotteessaan, että elektronisen urheilun kansainvälinen kattojärjestö IESF on päättänyt antaa venäläisjoukkueille mahdollisuuden palata kilpailuihin lippuaan, nimeään ja kansallislauluaan käyttäen. Venäjän lajiliiton tiedotteesta kertoi muun muassa uutistoimisto AFP.

IESF:n äänestyksessä venäläiskilpailijoiden paluuta areenoille puolsi 32 edustajaa, vastusti 13 ja 25 jätti äänestämättä, RESF kertoi.

Suomen lajiliitto pitää IESF:n Venäjä-päätöstä "vääränä ja häpeällisenä".

SEUL penää kansainväliseltä lajiliitolta myös lisää läpinäkyvyyttä toimintaansa. Takalan mukaan Suomen lajiliiton hallitus "tulee käymään vakavan keskustelun IESF:n jäsenyyden hyödyistä ja haitoista".

MM-kisat käynnissä Romaniassa

IESF järjestää parhaillaan maailmanmestaruuskilpailuita Romaniassa. Edelliset MM-kilpailut järjestettiin viime vuoden marraskuussa Balilla. Tuolloin venäläiset e-urheilijat joutuivat osallistumaan kilpailuihin niin sanottuina neutraaleina urheilijoina.

Järjestyksessään 15. maailmanmestaruusmittelön on määrä päättyä 4. syyskuuta. Yhteensä kisoihin osallistuu 111 maan edustajia kuudelta mantereelta.

Venäläisurheilijoita on asetettu osallistumiskieltoon useissa lajeissa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyksensä Ukrainassa viime vuoden helmikuussa.

IESF:n puheenjohtaja, romanialais-yhdysvaltalainen Vlad Marinescu on myös Kansainvälisen judoliiton IJF:n johtaja. Ukraina boikotoi Qatarissa toukokuussa järjestettyjä judon MM-kisoja sen jälkeen, kun IJF antoi venäläisten ja valkovenäläisten judokoiden kilpailla.

IJF sallii venäläisten ja valkovenäläisten judokoiden osallistua Dohan MM-kisoihin neutraaleina urheilijoina.

Lue myös:

    Uusimmat