Mainos

Venäjän ja USA:n ulkoministerit keskustelivat Hamasista

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit ovat keskustelleet puhelimitse presidentti Vladimir Putinin ilmoituksesta, jonka mukaan hän aikoo kutsua Hamasin johtajia neuvottelemaan Venäjälle.

Yhdysvallat hyväksyy Venäjän aikeet kutsua palestiinalainen äärijärjestö Hamas neuvotteluihin Moskovaan, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja. Venäjä on hänen mukaansa vakuuttanut, että jos tapaaminen toteutuu, Hamasille annetaan Moskovassa tiukka viesti siltä vaadittavista muutoksista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice puhui puhelimessa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa presidentti Vladimir Putinin ilmoituksesta, jonka mukaan hän aikoo kutsua Hamasin johtajia neuvottelemaan Venäjälle. Hamas voitti palestiinalaisalueilla äskettäin pidetyt parlamenttivaalit.

Ulkoministeriön tiedottajan Sean McCormackin mukaan Venäjä vakuuttaa, että jos tapaaminen toteutuu, Hamasille tehdään selväksi Lähi-idän kvartetin ehdot: Hamasin on luovuttava väkivallasta, tunnustettava Israelin oikeus olemassaoloon ja kunnioitettava Israelin kanssa aiemmin solmittuja sopimuksia. Kvartettiin kuuluvat EU, Venäjä, YK ja Yhdysvallat.

Yhdysvallat pyysi Venäjältä selitystä neuvottelusuunnitelmasta Putinin kerrottua tapaamisaikeesta. Yhdysvallat pitää Hamasia terroristijärjestönä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.