Venäjän ex-presidentti ennustaa vuotta 2023: EU:ssa alkaa sota ja euro lakkautetaan, Yhdysvalloissa syttyy sisällissota

Venäjän ex-presidentti Dimitri Medvedev uhkailee länttä ydinaseilla – mitä Putinin lähipiirissä tapahtuu? 14:26
Katso video: Dmitri Medvedev uhkaili länttä ydinaseilla.

Venäläispoliitikoiden aggressiiviset lausunnot ja suoranaiset uhkaukset ovat muuttuneet yhä radikaalimmiksi sodan edetessä ja Kremlin tajutessa, ettei Venäjä saavuta sodassa toivottua menestystä.

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on jälleen vauhdissa. Kesällä Medvedev kohahdutti muun muassa, kun hän sanoi vihaavansa "paskiaisia ja äpäriä", jotka "haluavat Venäjän kuolevan" viitaten todennäköisesti ukrainalaisiin ja länsimaihin. Hän myös uhkaili kolmannen maailmansodan syttymisellä.

Eilen tapaninpäivänä Medvedev ennusti Telegram-sovelluksessa, mitä voi tapahtua ensi vuonna.

Alla on hänen ennustuksensa sanatarkka käännös kohta kohdalta.

Mitä voi tapahtua vuonna 2023:

1. Öljyn hinnan nousu 150 dollariin tynnyriltä ja kaasun hinnan nousu 5000 dollariin 1000 kuutiometriltä.

2. Iso-Britannian paluu Euroopan unioniin.

3. Euroopan unionin hajoaminen Iso-Britannian paluun jälkeen ja euron lakkauttaminen entisen EU:n valuuttana.

4. Puola ja Unkari miehittävät entisen Ukrainan länsiosia.

5. Neljännen valtakunnan perustaminen Saksan ja sen satelliittien (Puola, Baltian maat, Tšekin tasavalta, Slovakia, Romania, Kiovan tasavalta jne.) pohjalta.

6. Ranskan ja Neljännen valtakunnan välinen sota. Euroopan jako, mukaan lukien Puolan uusi jako.

7. Pohjois-Irlannin irtautuminen Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin kuningaskunnasta ja liittyminen Irlannin tasavaltaan.

8. Yhdysvaltain sisällissota, Kalifornian ja Texasin erottaminen erillisiksi osavaltioiksi. Teksasin ja Meksikon liittovaltion perustaminen. Elon Muskin myöhempi voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa sisällissodan jälkeen republikaaneille osoitetuista osavaltioista.

9. Kaikkien tärkeimpien osakemarkkinoiden ja rahoitustoiminnan siirtäminen Yhdysvalloista ja Euroopasta Aasiaan.

10. Bretton Woodsin -rahoitusjärjestelmän romahtaminen, mukaan lukien IMF:n ja Maailmanpankin romahtaminen. Eurosta ja dollarista luopuminen maailman varantovaluuttoina. Kultakannan paluu. Siirtyminen digitaalisten fiat-valuuttojen aktiiviseen käyttöön.

Ennustuksensa lopuksi Medvedev toivottaa hyvää uutta vuotta kaikille "anglosaksisille ystäville ja heidän iloisesti röhkiville pikkusioille".

"Idioottimainen russofobia"

Medvedevin Telegram-tili on täynnä muitakin hyökkääviä päivityksiä. Esimerkiksi joulun aatonaattona hän kirjoittaa EU:n päätöksen kaasun hintakatosta olevan täysin typerä ja järjetön.  

– Johtopäätös: idioottimainen russofobia ja sen myötä tavallisten eurooppalaisten köyhtyminen lisääntyy. Hyvää joulua, Medvedev summaa.

Myöskään joulupäivänä Venäjän entinen presidentti ei jäänyt sanattomaksi.

– Mitä voimme odottaa joiltakin Euroopan mailta, jotka ovat aikoinaan synnyttäneet kansallissosialismin ja fasismin? Juuri ne ovat nyt vastuussa natsi-ideologian elvyttämisestä. Ilmeisesti näiden maiden poliittisen luokan menettämät suuruudenkivut eivät helpotu edes ajan lääkkeillä, Medvedev kirjoitti.

Hän antoi myös samasta aiheesta haastattelun venäjämieliselle Rossijskaja Gazeta -lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat