Mainos

Putinin kampanjointi hyytävän hiljaista – tutkija: Näen hyvin vaarallisen suunnan

1:42

Venäjän vaalikampanjointi on nyt päättynyt perinteiseen vaalihiljaisuuteen. Kampanjointia on ennen hiljaisuuttakin luonnehdittu laimeaksi, ja erityisesti presidentti Putinin hyvin vähäinen osallistuminen vaalitapahtumiin on ihmetyttänyt. Putin käytti päätöspuheeseensa Krimin valtauksen vuosipäivän kunniaksi vain kaksi minuuttia aikaa.

Tänään Venäjällä vietetään vaalilain mukaista hiljaisuuden päivää, kampanjointi pitää keskeyttää vuorokaudeksi ennen äänestystä. Tosin näissä vaaleissa kampanjointi on jo ennestään ollut poikkeuksellisen vaisua.

– Näissä vaaleissa näen hyvin vaarallisen suunnan: Aiemmin sentään kampanjoitiin Vladimir Putinin puolesta. Nyt sitä ei näy ollenkaan. Tämä on tällainen muka-kansanäänestys. Hänellä ei ole mitään vaaliohjelmaa. Putinin nimeä ei mainostauluissa näy. Missään ei sanota: Äänestäkää Putinia, kuvailee politiikan tutkija, Kommersant-sanomalehden politiikan toimittaja Andrei Pertsov.

Muistakin ehdokkaista useimmat ovat tavalla tai toisella Kremlin hyväksymiä.

– Presidenttiehdokkaaksi asti ei vain pääse ilman Kremlin myötävaikutusta, Pertsov toteaa.

”Putin on tosimies, naisena arvostan häntä”

Putin on joka tapauksessa aivan aidostikin suosittu, sen on taannut mm. Krimin valtaus. Katugallupissa useimmat vastaavat suoralta kädeltä kannattavansa Putinia.

– Äänestän Putinia, tietenkin! Hän on tehnyt paljon Venäjän hyväksi. Palautti Krimin. Hyvä tyyppi, kuvailee 21-vuotias kahvilatyöntekijä Artur.

– Äänestän johtajaamme. Arvostan ja kunnioitan häntä, äänestän vain häntä. Pidän häntä tosimiehenä joka osaa kunnioittaa naista. Sekä työntekijänä että naisena arvostan häntä, julistaa puolestaan 53-vuotias kemianinsinööri Jekaterina.

– Minun valintani on kommunistien ehdokas Grudinin. Hän on todellinen kansanmies, toteaa puolestaan 23-vuotias rakennusinsinööri Vjatselav.

– Vain yksi heistä on riittävän älykäs: Ainoastaan Putin, sanoo puolestaan Nikolai.

17.3. klo 19.16: Otsikkoa muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.