Mainos

Venäjän duuma torjui budjettisupistukset

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma hylkäsi tänään hallituksen esittämät budjettileikkaukset. Duuma hylkäsi myös kansanedustajien tekemän esityksen huomattavasti pienemmistä budjettileikkauksista.

Hallitus olisi halunnut supistaa tämän vuoden budjettia viidenneksellä eli noin 96 miljardilla markalla selviytyäkseen nykyisestä talouskriisistä. Venäjän valtio sai 40 prosenttia laskettua vähemmän verotuloja vuoden alkuneljänneksellä.

Talouskriisiin vaikuttavat myös valtion palkka- ja eläkevelat kansalaisille. Venäjän valtion tämän vuoden talousarvio on 530 biljoonaa ruplaa eli noin 470 miljardia markkaa.

Opposition hallitsema duuma hylkäsi myös parlamentin sovitteluvaliokunnan esityksen huomattavasti pienemmistä budjettileikkauksista. Myös eräät uudistusmieliset ministerit olivat ehdottaneet pienempiä supistuksia ja tarjoutuneet etsimään valtiolle uusia tulonlähteitä.

Pääministeri Viktor Tshernomyrdinin johtama hallitus on ilmoittanut supistavansa julkisia menoja duumasta riippumatta, koska valtio ei yksinkertaisesti pysty maksamaan laskujaan. Hallitus aikoo kuitenkin neuvotella budjettileikkauksista ennen kuin duuma lähtee huomenna kesälomalle.

Duuma oli ennen tämän päivän äänestystä onnistunut lykkäämään budjettiesityksen käsittelyä viikoilla.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.