Mainos

Venäjän duuma pohtimaan Jeltsinin erottamista

Venäjän parlamentin alahuone duuma kokoontuu huomenna pohtimaan kiisteltyä asiakirjaa, jonka nojalla presidentti Boris Jeltsin voidaan erottaa virastaan terveydellisistä syistä, kertoi parlamentin edustaja tänään.

Venäjän perustuslaki ei tunne pykälää, joka sallisi presidentin erottamisen tämän terveyden takia. Parlamentin lakivaliokunta on jo tuominnut asiakirjan perustuslain vastaiseksi.

Hyväksyttynäkin asiakirja olisi pelkästään parlamentin julistus, joka ei lakivaliokunnan mukaan oikeuta presidentin erottamiseen tai asian viemiseen valtakunnan oikeuteen. Myös Kremlin edustaja on sitä mieltä, ettei asiakirjalla ole lain voimaa Jeltsiniin nähden.

Asiakirjan laatinut kommunistinen kansanedustaja Viktor Iljuhin vannoi kuitenkin käynnistävänsä parlamentissa keskustelun asiasta.
-Lakivaliokunnan kanta ei saa päätäni kääntymään, hän sanoi.

Jeltsin väsynyt, mutta voi hyvin

Presidentti Boris Jeltsin on väsynyt, mutta voi muutoin hyvin, vakuuttivat lääkärit tänään. Kremlin johtava lääkäri Sergei Mironov sanoi amerikkalaisen tv-yhtiön haastattelussa myös, ettei ole mitään lääketieteellistä syytä, joka estäisi Jeltsiniä jatkamasta maan johdossa.

Jeltsin on ollut kuusi kuukautta lähes kokonaan pois työstä sydänvaivojen ja viimeksi keuhkokuumeen takia. Hänelle tehtiin sydämen ohitusleikkaus 5. marraskuuta, ja 8. tammikuuta hän joutui sairaalaan keuhkokuumeen takia. Lääkärien mukaan ohitusleikkaus ja keuhkokuume eivät liity toisiinsa. Eilen presidentti lähti sairaalasta ja jatkaa nyt toipumistaan Moskovan ulkopuolella olevassa virka-asunnossaan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.