Venäjällä uusi perustelu sodalle: Ukraina täytyy kiireellisesti puhdistaa saatanasta

9:00
Mika Aaltola kertoo videolla, mikä on ollut presidentti Putinin suurin virhe.

Venäjä on jo pitkään perustellut omille kansalaisilleen hyökkäystä Ukrainaan natsismin kitkemisellä eli denatsifikaatiolla. Nyt kuvioihin on tullut mukaan myös Ukrainan puhdistaminen saatanasta eli "desatanisaatio".

Venäjän turvallisuusneuvosto pitää Ukrainan "desatanisointia" eli saatanasta puhdistamista yhä kiireellisempänä, uutisoi valtiollinen media Tass.

Turvallisuusneuvoston sihteerin avustaja Aleksei Pavlov huomautti venäläisen Argumenty i fakty -lehden haastattelussa, että Ukrainan vapauttaminen saatanasta on hyvin ajankohtainen ja kiireellinen tehtävä. 

Pavlov korosti, että Ukrainassa levinnyt "Saatanan kirkko" on yksi Yhdysvalloissa virallisesti rekisteröidyistä uskonnoista. Saatanan kirkkoon kuuluvia lahkoja on Pavlovin mielestä satoja, vaikka niiden tarkka määrä ei olekaan tiedossa. 

– Onko mikään ihme, että vuonna 2015 joukko pakanoita Kiovassa rikkoi ja häpäisi pyhien tasa-arvoisten apostolien suuriruhtinas Vladimirin – Venäjän Kastajan – ensiesityksen tuhatvuotispäivän kunniaksi pystytetyn muistoristin, Pavlov kysyi.

– Uskon, että sotilaallisen erikoisoperaation jatkuessa on yhä kiireellisempää toteuttaa Ukrainan desatanisaatio tai, kuten Tšetšenian tasavallan johtaja Ramzan Kadyrov osuvasti sanoi, sen täydellinen desatanisaatio ja vapauttaminen, Pavlov sanoi.

"Washington asetti Kiovaan johtajat"

Liikekannallepanon myötä Venäjän hyökkäyssodan vastustaminen venäläisten keskuudessa on ollut nousussa, joten uusia perusteluja "erikoisoperaatiolle" on ollut tarpeen keksiä.

Pavlov selitti venäläismediassa, että uskonnollisten lahkojen kannattajien määrä on lisääntynyt Ukrainassa 1990-luvulta lähtien, ja hänen mukaansa voimakas sysäys tähän oli vuoden 2014 vallankaappaus Kiovassa, jonka jälkeen "Washingtonin valtaan asettamat johtajat toteuttivat valtameren takaa tulleita tehtäviä".

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

1:40
Karttavideo näyttää rintamalinjojen elämisen koko Venäjän 24. helmikuuta aloittaman suurhyökkäyksen jälkeen.

Nämä "tehtävät" pitivät Pavlovin mukaan sisällään muun muassa ukrainalaisten pakottamisen siihen, että he luopuvat vuosisatoja vanhoista perinteistä ja ortodoksisen uskon todellisten arvojen kieltäminen. 

Lisäksi hän jatkoi, että "Kiovan vallassa olevat muuttuivat ensimmäisinä militanteiksi fanaatikoiksi, joiden näkemykset ovat täysin vastakkaisia normaalien ihmisten näkemysten kanssa."

Venäjän turvallisuusneuvoston apulaissihteeri kiinnitti huomiota myös Ukrainan kansallismielisten ryhmittymien käyttämiin symboleihin. Hän väitti, että siellä on merkkejä muun muassa fasisteista ja rasistisista yhdistyksistä.

Venäjän ja myös Valko-Venäjän taktiikka on ollut jo pitkään vahva jako meihin eli venäläisiin ja "heihin" eli länteen. Länsi esitetään Venäjän yllä jatkuvasti leijuvana uhkana, joka odottaa tilaisuutta soluttautua ja tuhota Venäjä. Tätä uhkaa vastaan on taisteltava muun muassa Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja