Panttivankitilanne päättyi verisesti venäläisvankilassa – kaappaajilla yhteyttä Isisiin

Venäjän Rostovin alueella sijaitsevassa vankilassa panttivankitilanne päättyi panttivankeja ottaneiden vankien kuolemaan, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax uutistoimisto Reutersin mukaan.

Myös vankilasta vahvistettiin, että Venäjän erikoisjoukot vapauttivat kaksi vankilan työntekijää ja ampuivat useita miehiä, jotka olivat ottaneet työntekijät panttivangeiksi. Vankilan mukaan kaappaajilla oli yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin, ja he olivat saaneet tuomioita terrorismirikoksista.

Venäläismedian mukaan vangit olivat irrottaneet sellinsä ikkunan kalterit ja päässeet vartijoiden huoneeseen, josta he ottivat kaksi työntekijää panttivangeiksi. Ennen erikoisjoukkojen väliintuloa yksi vangeista heilutti veistä kiinniotetun vartijan vierellä venäläisellä Telegram-kanavalla. Vangilla oli päähineessään Isis-lipun tunnus.

Interfaxin mukaan vangit vaativat käyttöönsä autoa ja vapaata pääsyä pois vankilasta.

Isis iskenyt useasti Venäjälle

Isis kertoo tehneensä Venäjällä useita iskuja. Maaliskuussa Moskovan alueella Krasnogorskissa konserttisaliin tehdyssä terrori-iskussa kuoli 144 ihmistä ja haavoittui satoja. Äärijärjestö Isis on lukuisia kertoja ilmoittanut olleensa iskun tekijä.

Venäjällä on pidätetty yli 20 ihmistä iskuun liittyen, mukaan lukien neljä epäiltyä hyökkääjää. Kaikki ovat kotoisin Tadzhikistanista.

Venäjä on taistellut Isisiä vastaan muun muassa Syyriassa, minkä lisäksi Isisillä on ollut soluja Etelä-Venäjän muslimienemmistöisissä tasavalloissa Ingushiassa, Tshetsheniassa ja Dagestanissa.

Lue myös:

    Uusimmat