Venäjällä megatähtenä tunnettu Ville Haapasalo oli Ukrainan sodan alkaessa Moskovassa: "Tilanne on hirveä"

Mitä Venäjän hyökkäyksestä ajattelee Venäjällä tunnettu suomalaisnäyttelijä Ville Haapasalo? 9:48
Mitä Ville Haapasalo ajattelee Venäjän hyökkäkysestä? Katso koko haastattelu tästä!

Ville Haapasalo tunnetaan erityisesti Venäjällä.

Näyttelijä-ravintoloitsija Ville Haapasalo tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jyrkästi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Tilanne on hirveä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on täysin tuomittavaa, Haapasalo kommentoi.

Haapasalon ei ollut alun perin tarkoitus ottaa kantaa Ukrainan tilanteeseen, sillä hänen mukaansa politiikka ei kuulu miehen työnkuvaan - näyttelijyyteen. Ihmisten omat tulkinnat ja olettamukset kävivät hänen mukaansa kuitenkin painostaviksi.

– En ole kommentoinut politiikkaa, koska olen näyttelijä. Sain painetta monesta eri suunnasta, koska en kommentoinut asiaa. Siksi tulkittiin, että olen Venäjän puolella. Ne jotka ovat seuranneet uraani tietävät, että olen aina ollut pienten ihmisten ja kansan puolella. Minun oli pakko kertoa mitä mieltä olen.

Haapasalolla on runsaasti tuttuja sekä Venäjällä sekä Ukrainassa.

– Satuin olemaan silloin Moskovassa käymässä, kun sota syttyi. Elämme pahoja aikoja.

– Täällä (Suomessa) on hirveän vaikeaa ymmärtää sitä, että (Venäjän) mediassa leviävää informaatiota on levitetty systemaattisesti viisi vuotta. Ihmisille on kerrottu, että länsi aikoo hyökätä Venäjälle. Tämä myydään venäläisille puolustustaisteluna, Haapasalo kuvailee.

Haapasalon mukaan Venäjän propaganda on onnistunut siinä määrin, että useat venäläiset luulevat lännen haluavan tuhota Venäjän. 

– Osa venäläisistä miettii sitä, miksi kaikki ovat heille niin vihaisia, kun he pelastavat Eurooppaa. Se tieto, mitä venäläiset saavat... Sanotaan, että tietoa on erilaista.

Haapasalon mukaan ihmiset saavat tietonsa Venäjällä erityisesti tv:stä, joka on valtiovallan alla. Hän ei kuitenkaan osaa tarkalleen sanoa, mitä Venäjällä tulee lähiakoina tapahtumaan. 

– Veikkauksia on paljon, mutta käytännön asiaa se ei ratkaise. Jotain tulee tapahtumaan.

Lue myös:

    Uusimmat