Mainos

Venäjällä kokoonnutaan korruptioprotesteihin – Navalnyi päätti viime hetkellä uhmata viranomaisia

1:46

Eri puolilla Venäjää osoitetaan tänään mieltä korruptiota vastaan. Protestien sarjan on kutsunut koolle oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi.  

Vastaava protesti järjestettiin viimeksi maaliskuun lopulla, ja se keräsi osanottajia ympäri Venäjän. Moskovassa poliisi pidätti yli tuhat ihmistä, ja Navalnyi tuomittiin 15 päiväksi vankilaan poliisin vastustamisesta.

Tämänpäiväinen mielenosoitus Moskovassa oli alun perin tarkoitus järjestää keskustan ulkopuolella, ja sille oli saatu lupa viranomaisilta. Myöhään sunnuntai-iltana Navalnyi ilmoitti kuitenkin muutoksista suunnitelmiin: mielenilmaus järjestetäänkin keskustassa Tverskaja-kadulla.

Navalnyin mukaan osoittautui mahdottomaksi löytää tahoa, joka olisi pystyttänyt lavan luvalliselle protestipaikalle, kertovat verkkolehti Meduza ja Dozhd-televisiokanava. Navalnyi syytti vallanpitäjiä painostuksesta. Aiemmin järjestäjät kertoivat, että heiltä oli kielletty videotaulujen ja äänentoistolaitteiden käyttö.

Mielenosoitukselle Tverskaja-kadulla ei ole lupaa. Moskovan keskustassa vietetään tänään virallisia juhlallisuuksia Venäjän itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Poliisi varoitti aiemmin puuttuvansa tiukasti mahdollisiin järjestyshäiriöihin protestin aikana.

Venäläismedioiden mukaan Pietarissa Navalnyin väki ja viranomaiset eivät päässeet sopuun mielenilmauksen järjestämisestä. Navalnyi ilmoitti sunnuntai-iltana, että protesti pidetään Mars-kentällä keskustassa.

Fontanka-sivuston mukaan pietarilaisten yliopistojen johtajat ovat varoittaneet opiskelijoita ottamasta osaa mielenilmaukseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.