Marija Zaharova: "Äärimmäisen vaikea uskoa Isiksen tehneen Moskovan konserttisali-iskun"

Venäjän viranomaiset ovat toistuvasti asettaneet kyseenalaiseksi länsimaisten tiedustelupalvelujen väitteet, joiden mukaan iskun takana olisi ollut äärijärjestö Isis.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi tänään, että on "äärimmäisen vaikea uskoa" Isiksen pystyneen tekemään viime perjantaina ainakin 140 ihmistä tappaneen iskun moskovalaiseen konserttisaliin. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Venäjän viranomaiset ovat toistuvasti asettaneet kyseenalaiseksi länsimaisten tiedustelupalvelujen väitteet, joiden mukaan iskun takana olisi ollut äärijärjestö Isis. Venäjän viranomaiset ovat sen sijaan ehdottaneet, että iskun takan olisi Ukraina. 

Ryhmä on itse ilmoittanut olevansa vastuussa iskun tekemisestä.

Virallinen Venäjä kieltäytyi usean päivän ajan kommentoimasta ääri-islamistien osuutta lähes 140 ihmistä surmanneessa hyökkäyksessä, vaikka jihadistien äärijärjestö Isis-K ilmoittautui lähes välittömästi iskun tekijäksi. Maanantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin ensimmäistä kertaa myönsi radikaali-islamistien tehneen iskun, mutta väitti silti vailla todisteita, että isku liittyisi myös Ukrainan hallintoon. 

Ukraina on kiistänyt Putinin väitteet ja kuvaillut syytöksiä sen osallisuudesta iskuun absurdeiksi.

Lue myös:

    Uusimmat