Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään

Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään 5:00
Katso video: Kuka on Syyrian sotaakin johtanut venäläiskenraali Aleksandr Dvornikov?

Syyrian sodan kokenut kenraali ottaa komennon Venäjän operaatioista.

Britannian yleisradio BBC kertoo lähteisiinsä vedoten, että Venäjän Ukrainassa olevien sotajoukkojen komentajaksi on nousemassa asevoimien Eteläisen piirin komentaja Aleksandr Dvornikov

Dvornikov on 60-vuotias maavoimien kenraali, joka on työskennellyt Venäjän armeijalle pitkään. Hän liittyi Neuvostoliiton armeijaan vuonna 1978. 

Dvornikov tunnetaan etenkin kokemuksestaan Syyrian sodassa. Hän johti Venäjän asevoimien toimintaa Syyriassa vuosina 2015–2016.

Toimistaan Syyriassa Dvornikoville myönnettiin hyvin korkea-arvoinen Venäjän sankarin -arvomerkki. Kesällä 2016 hänet nimitettiin Venäjän eteläisen sotilaspiirin johtoon.

Miksi johto vaihtuu?

BBC:n lähteen mukaan Ukrainaan tunkeutuneiden sotilasyksiköiden välinen koordinointi on ollut huonoa. Uudelleenjärjestelyn myötä uskotaan, että Venäjä pyrkii yhdenmukaistamaan toimiaan eri yksiköiden välillä.

Venäjän hyökkäyssota on kestänyt 1,5 kuukautta, eikä Venäjä ole tosiaan vieläkään onnistunut tavoitteissaan, kuten pääkaupunki Kiovan valtauksessa. Eikä Venäjällä ei ole ollut vielä yhtä selkeää johtajaa toimille Ukrainassa.

Uudelleenjärjestelyn myötä uskotaan, että Venäjä pyrkii yhdenmukaistamaan toimiaan eri joukkojen välillä.

On arvioitu myös, että Venäjä tarvitsee kiireesti sotilaallisia voittoja, joita se voi esitellä 9. toukokuuta vietettävänä voitonpäivänä. Ukrainasta saadun voiton juhlinta samana päivänä sopisi Kremlin luomaan kertomukseen erikoisoperaatiosta ukrainalaisia "fasisteja" vastaan. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, mitä kaikkea Venäjän tilanteesta ja uudesta komentajasta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat