Lähteet: Ukraina on tappanut venäläiskenraalin Storm Shadow -ohjuksella

Muuttavatko brittiohjukset sodan suunnan Ukrainassa? Tällainen on Storm Shadow -järjestelmä 2:15
Tällainen on Storm Shadow -ohjus.

Ukraina on väitetysti tappanut ohjusiskulla Venäjän eteläisen sotilaspiirin apulaiskomentajan, kenraaliluutnantti Oleg Tsokovin.

Iskusta kertovat sekä venäläiset sotabloggaajat että ukrainalaislähteet, kirjoittaa amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War.

Väitteiden mukaan Ukraina teki iskun brittiläisellä Storm Shadow -ohjuksella, joita Ukraina on käyttänyt menestyksekkäästi tämän vuoden aikana strategisiin täsmäiskuihin.

Alustavien tietojen mukaan Tsokov oli iskun aikaan Etelä-Ukrainan Zaporizhzhjan alueen Berdianskin kaupungissa. Ohjusisku tehtiin väitetysti paikalliseen hotelliin.

Tsokov haavoittui ISW:n mukaan aiemmin viime syyskuussa, jolloin hän komensi 144. moottoroitua jalkaväkidivisioonaa.

Venäläiset sotabloggaajat kritisoivat Venäjän sodanjohtoa siitä, ettei se pysty suojelemaan armeijan tukikohtia ukrainalaisiskuilta.

Sotabloggaajat moittivat Venäjän sodanjohdon riskiarvioita ja sitä, että Venäjä vaikuttaa aliarvioivan Ukrainan tiedustelun kykyä selvittää, minne kannattaa iskeä.

Ongelma ei ole uusi, sillä viime kesänä Ukraina iski voimalla Venäjän ammusvarastoihin ja tukikohtiin saatuaan Yhdysvalloilta tarkkoja ja tehokkaita HIMARS-raketinheittimiä.

Vastahyökkäyksensä yhteydessä Ukraina on jälleen raporttien mukaan lisännyt iskuja Venäjän armeijan strategisiin kohteisiin. 

Nyt iskuja on tehty HIMARS-raketinheittimien lisäksi myös äskettäin käyttöön saaduilla Storm Shadow -ohjuksilla, joiden merkittävä etu on tarkkuuden lisäksi niiden huomattava, yli 250 kilometrin, kantama.

Ukrainan erikoisjoukkojen vahvistamaton video: Raakaa lähitaistelua venäläisten juoksuhaudassa 1:57
Ukrainan erikoisjoukkojen julkaisema video: Sotilaat rynnäköivät venäläisten juoksuhautaan ja käyvät raakaa lähitaistelua. Videota ei suositella herkille, eikä sen aitoutta ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat