Mainos

Venäjä sulkee Etyjin toimiston Tshetsheniassa

Venäjän hallitus ilmoitti tänään, että se sulkee Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin toimiston Tshetsheniassa, eikä uusi sen toimivaltuutta tammikuun alussa.

-Valitettavasti, kaikki kumppanimme eivät ole valmiit arvioimaan tilannetta oikein ja hyväksymään uutta todellisuutta Tshetsheniassa, sanoi ulkoministeriön edustaja Aleksandr Jakovenko.

Etyjin edustaja Richard Murphy vahvisti tänään Wienissä, että toimisto sulkee ovensa puoliltaöin. Kuuden työntekijän toimisto on sijainnut Znamenskojessa Tshetshenian pohjoisosassa.

Venäjän ja Etyjien edustajat neuvottelivat toimikauden jatkamisesta eilen Wienissä. Vielä tänään osapuolet yrittivät viime hetken kompromissia, mutta ilman tulosta.

Etyj on tähän asti ollut yksi harvoja kansainvälisiä järjestöjä, joilla on vielä ollut pysyvä edustus sodan repimässä Tshetsheniassa. Järjestö on suhtautunut kriittisesti Venäjän joukkojen kotietsintöihin, joiden tarkoituksena on savustaa ulos tshetsheenikapinalliset. Arvostelijoiden mukaan etsinnät on usein toteutettu raa'asti.

Ety-järjestö saapui Tshetsheniaan vuonna 1995, ja se toimi välittäjänä 1994-96 sodan päättäneissä neuvotteluissa. Etyjin edustajat poistuivat kuitenkin alueelta vuonna 1999 turvallisuussyiden vuoksi ja palasivat vasta kesällä 2001.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.