Mainos

Venäjän ohjusharjoitukset Ruotsin rannikon tuntumassa alkavat – aseistuksesta ei tietoa

Venäjä aloittaa ilmoituksensa mukaan tänään sotaharjoitukset eteläisen Itämeren kansainvälisellä merialueella. Yksi harjoitusalueista sijaitsee poikkeuksellisen kaukana lännessä lähellä Ruotsin ja Tanskan aluevesiä sekä toinen Latvian rannikon edustalla.

Venäjä on ilmoittanut käyttävänsä ohjuksia harjoituksessa, joka jatkuu perjantaihin saakka. Tarkasti ei kuitenkaan tiedetä, millaista aseistusta harjoituksessa aiotaan käyttää.

Ohjusharjoitusten on määrä kestää kolmen päiovän ajan. Ruotsi on saanut ohjuskokeesta virallisen ilma- ja meriliikennettä koskevan varoituksen. 

Venäjä ei ole tiettävästi koskaan aiemmin tehnyt ohjuskoetta yhtä kaukana lännessä. Julkisuudessa on aiemmin spekuloitu, että maa saattaisi testata jopa ballistista Iskander-ohjusta, jolla voidaan kuljettaa ydinaseita. Venäjä on myös aiemmin ilmoittanut alkavansa josakin yhteydessä testata laivaston ilmatorjuntaohjusta nimeltä Pantsir, jonka uusin versio on taannoin otettu käyttöön.

Toisaalta on myös arvioitu, että Venäjä pyrkii vain testaamaan ilmoitetun harjoituksen aiheuttamia reaktioita, vaikka se ei testaisikaan minkäänlaisia ohjuksia.

Venäjä testasi aiemmin mannertenvälistä ballistista Satan2-ohjusta.

1:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.