Mainos

Venäjä laati psykologisen arvion Trumpista: Naiivi riskinottaja, joka ei tajua, että Putin on kova jätkä

Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista koostetaan psykologista profiilia Venäjän presidentti Vladimir Putinin käyttöön, uutiskanava NBC News kertoo.

Analyysin alustavissa päätelmissä todetaan Kremlin neuvonantajan mukaan muun muassa, että Yhdysvaltain tuore päämies on ajoittain naiiviuteen sortuva riskinottaja.

– Trump ei täysin ymmärrä, kuka Putin on – hän on kova jätkä, selvitystä tekemässä ollut Venäjän entinen apulaisulkoministeri Andrei Fedorov kommentoi NBC:lle:

Profiilia laatimassa on ollut joukko entisiä diplomaatteja ja Putinin alaisia, NBC kertoo. Sen on määrä auttaa Putinia valmistautumaan ensimmäiseen tapaamiseensa Yhdysvaltain johtajan kanssa. Valtiovierailuihin valmistautuminen on politiikassa arkipäivää, mutta kattavan psykologisen arvion laatiminen kilpailevan suurvallan päämiehestä on epätavanomaista.

Fedorovin mukaan ennen ensimmäistä tapaamista Trumpin tulisi kuitenkin hoitaa asiansa kuntoon kotimaassaan. Hänen mukaansa presidentti "tanssii heikoilla jäillä" esimerkiksi taistellessaan äänekkäästi valtamediaa vastaan.

Trumpin vastoinkäymisille ei Kremlissä kuitenkaan naureta, Fedorov kertoo NBC:lle.

– Ei naureta, todellakaan. Tilanne on vakava ja koko Putinin lähipiiri seuraa tilannetta hermostuneesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.