Venäjä kiistää osallistuneensa Syyrian eiliseen kouluiskuun

Venäjä kiistää osallistuneensa Syyriassa eilen kouluun tehtyyn ilmaiskuun. Venäjän ulkoministeriön edustajan mukaan Venäjä vaatii iskujen tutkimisen aloittamista heti.  

YK:n lastenjärjestö Unicefin mukaan kouluun tehdyssä ilmaiskussa kuoli 22 lasta ja kuusi opettajaa. Iskut tehtiin kapinallisten hallinnassa olevassa Idlibin maakunnassa eilen.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestö arvioi yhteensä kuusi hyökkäystä tehneiden lentokoneiden kuuluneen joko Syyrian hallitukselle tai Venäjälle.  

Unicefin pääjohtaja Anthony Lake luonnehti kouluun tehtyjä ilmaiskuja tyrmistyttäviksi.

– Jos hyökkäykset olivat tahallisia, kyse on sotarikoksesta. Milloin maailman päättäväisyys lopettaa tällainen yltää yhtä suureksi kuin inhomme moista barbariaa kohtaan, hän pohti.

Lake sanoi, että nyt tehdyt ilmahyökkäykset saattoivat olla eniten kuolonuhreja vaatinut isku kouluun Syyriassa yli viisi vuotta kestäneen sisällissodan aikana.

Tshurkin: Hirvittävää

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin suostui kysyttäessä kommentoimaan kouluiskua.

– Tämä on hirvittävää, hirvittävää. Toivon, että Venäjä ei ole ollut osallisena hyökkäykseen.

Tshurkin ei kuitenkaan tohtinut kiistää Venäjän osuutta kyseisiin iskuihin.

– Olisi helppo sanoa, "emme olleet mukana", mutta olen vastuuntuntoinen ihminen. Minun on kuultava ensin, mitä puolustusministerimme sanoo asiasta, hän sanoi.  

Länsimaat ja ihmisoikeuksia valvovat ryhmät ovat syyttäneet Syyrian hallitusta ja Venäjää siitä, että niiden hävittäjät tekevät ilmaiskuja Syyriassa myös siviilikohteisiin.  
Sisällissodan aikana on kuollut yli 300 000 ihmistä ja yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut jättämään kotinsa.  

Lue myös:

    Uusimmat