Venäjä iskee nyt kolmesta suunnasta Itä-Ukrainassa – tämä on suurhyökkäyksen tavoite

Minkälainen on Venäjän suurhyökkäys? MPKK:n sotilasprofessori Marko Palokangas kertoo 2:09
Katso yllä oleva video: Onnistuuko Venäjä tavoitteessaan saada menestystä Voitonpäivään mennessä?

Venäjä hyökkää nyt kolmesta suunnasta Itä-Ukrainan alueella yhteensä noin 40 000 sotilaan voimin, kertoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Marko Palokangas.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti myöhään eilen, että Venäjä on aloittanut odotetun suurhyökkäyksen Itä-Ukrainassa.

MTV:n Uutisaamussa vierailleen Palokankaan mukaan Venäjä havittelee suurhyökkäyksellä Donbassin alueen ottamista haltuunsa.

– Venäjän päätavoite näyttäisi olevan koko Donbassin alueen haltuunotto. Siellä on paljon kriittistä infrastruktuuria eli maanteitä, rautateitä ja niiden solmukohtia.

Lisäksi Venäjä haluaa Donbassin valtaamisella turvata maayhteyden vuonna 2014 miehittämälleen Krimille, Palokangas kertoo.

Venäjä on iskenyt myös Länsi-Ukrainassa sijaitsevan Lvivin kaupungin alueelle, millä se pyrkii sitomaan Ukrainan ilmapuolustusta ja muuta voimaa toissijaiselle alueelle.

– Silloin Venäjä voi muodostaa painopisteen varsinaiselle hyökkäysalueelle.

Palokankaan mukaan Ukraina pystyy kuitenkin yhä puolustautumaan paikallisesti ja on onnistunut siirtämään joukkojaan juuri pahimpaan hyökkäyssuuntaan.

Katso myös: Viikkoja odotettu suurhyökkäys on alkanut Itä-Ukrainassa, kertoo Ukrainan presidentti Zelenskyi. 

Viikkoja odotettu suurhyökkäys on alkanut Itä-Ukrainassa, kertoo Ukrainan presidentti Zelenskyi 1:43

Lue myös:

    Uusimmat