Näin Venäjän onnistuminen Itä-Ukrainassa vaikuttaisi sotaan: "Taistelut saattavat jatkua jopa vuosikymmeniä sissisotana"

Tämä on sodan tilanne Ukrainassa nyt 9:49
Katso yllä oleva video: Tämä Ukrainan sodan tilanne on nyt.

Venäjän mahdollinen onnistuminen Itä-Ukrainan ja Mariupolin kaupungin haltuunottamisessa voisi pitkittää sotaa merkittävästi.

Näin arvioi MTV:n Uutisaamussa vieraillut Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Marko Palokangas.

– Tuskin Ukraina tulee kovin herkästi luopumaan yhdestäkään tuumasta omaa maa-aluettaan.

– Vaikka Venäjän asevoimat hallitsisivat Donbassin aluetta yhdessä separatistien kanssa, taistelut saattavat jatkua kuukausia, vuosia tai jopa vuosikymmeniä pitkittyneenä sissisotana.

Palokankaan mukaan Venäjä pyrkii eilen aloittamallaan suurhyökkäyksellä haltuunottamaan koko Donbassin alueen sekä turvaamaan Krimille johtavan maayhteyden.

Sotilasprofessori ennakoi, että Venäjä saattaisi pyrkiä tulevissa neuvotteluissa vaatimaan saavuttamansa alueen vakauttamista, mikäli se onnistuu tavoitteissaan.

Palokangas kuitenkin toteaa, että vain aika näyttää, millaiset mahdollisuudet Venäjällä on onnistua tavoitteissaan, sillä Ukraina on onnistunut yhä puolustautumaan ja siirtämään joukkojaan pahimpaan hyökkäyssuuntaan.

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhalin mukaan Mariupolin satamakaupunki on yhä osittain ukrainalaisjoukkojen hallussa.

– Kaupunkia ei ole menetetty. Siellä on edelleen joukkojamme ja sotilaitamme, jotka tulevat taistelemaan loppuun saakka, Shmyhal totesi amerikkalaiselle ABC-yhtiölle.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat