Veitsimies uhkasi hoitavansa todistajan peräkonttiin, jos tämä ei puhu käräjillä toivotulla tavalla: "Tuut näkemään mitä vasikoille käy"

Sivullinen joutui todistajaksi tilanteeseen, jossa 39-vuotias mies huitoi kolmatta miestä veitsellä. Veitsimies oli tempaissut keittiöveitsen käteensä ja tehnyt viiltoliikkeen lähellä uhrinsa vatsaa.

– Tapanko sinut, uhri kertoi veitsimiehen kyselleen.

Uhrin mukaan mies heilutteli veistä myös hänen kaulansa lähellä.

Tilanne tapahtui Oulussa kesällä 2021.

Veitsimies oli pahoinpidellyt uhriaan jo kaksi kertaa aiemminkin. Hän oli lyönyt tätä nyrkillä kasvoihin ja heittänyt tuopilla päähän. Osapuolet olivat tilanteiden aikaan yleensä humalassa.

Veitsellä uhkailun sattui näkemään paikalla ollut kolmas henkilö. Kun poliisi alkoi tutkia tapahtunutta, veitsimies päätti uhkailla todistajaa.

– Käräjillä istuu muutama isompi kaveri takana, että jos sun puheet ei mene näin, niin peräkonttiin lähdet. Tuut näkemään mitä vasikoille käy, 39-vuotias kirjoitti todistajalle lähettämäänsä viestiin.

Vankeutta napsahti

Vaikenemisen sijaan todistaja kuitenkin puhui poliisille ja todisti myös oikeudenkäynnissä. Todistajan mukaan 39-vuotias piti puukkoa hipaisuetäisyydellä uhrin kurkusta, osoitteli sillä uhrin vatsaa ja teki sivuttaisviillon vatsan päällä.

Veitsi ei jättänyt vammoja uhriin.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen sekä aiemmista pahoinpitelyistä, laittomasta uhkauksesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja kolmesta muusta rikoksesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Lisäksi mies joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia uhreilleen.

Lue myös:

    Uusimmat