Itähelsinkiläiseen katujengiin liittyvä oikeudenkäynti alkaa tänään – syytteessä 18 parikymppistä

MTV:n rikostoimittajat: Mitä ongelmia katujengit aiheuttavat? 9:28
MTV:n rikostoimittajat: Mitä ongelmia katujengit aiheuttavat?

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään itähelsinkiläiseen katujengiin liittyvä oikeudenkäynti.

Tänään oikeudessa käsitellään syytettä törkeästä ryöstöstä ja loppuviikolla tapon yrityksestä. Lopuissa syytteissä on kyse muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Syytteessä on kaikkiaan 18 ihmistä. Epäillyt ovat parikymppisiä. Syyttäjä katsoo asiaa tutkineen poliisin tavoin, että rikoksista epäilty ryhmä on katujengi.

STT:n tietojen mukaan ryhmä on vaikuttanut Itä-Helsingissä Vuosaaren alueella, ja sen nimi viittaa muun muassa kyseisen alueen postinumeroon.

Poliisin käsityksen mukaan ryhmän johtohahmo on 24-vuotias mies. Hän on edelleen vangittuna ja nostettujen syytteiden perusteella epäilty päätekijä kokonaisuudessa.

Oikeudenkäynti kestää tällä tietoa kesäkuun alkuun saakka.

Helsingin poliisi avasi ryhmää koskevaa tutkintaa maaliskuussa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Tuolloin kerrottiin, että epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2021–2022.

Poliisi on kertonut, että kokonaisuus liittyy kesällä 2022 Vuosaaren McDonald'silla tapahtuneeseen ampumiseen. Asiassa tuomittiin vankeuteen 24-vuotias, jengin johtohahmona pidetty mies. Hän sai tuomion laittomista uhkauksista. Tuomio ei ole lainvoimainen.


Lue myös:

    Uusimmat