Veikkausliigan sarjakärki vahvistuu Huuhkajien hyökkääjällä – "Hän on voimakas ja nopea pelaaja"

Huuhkajissakin säväyttänyt keskushyökkääjä Benjamin Källman palaa ulkomaiden kierrokseltaan takaisin Suomeen ja Veikkausliigan piikkipaikkaa pitävän FC Interin miehistöön.

Källman pelasi kotimaisessa liigassa viimeksi kaksi vuotta sitten ja on sen jälkeen pelannut lainasopimuksilla Skotlannin, Tanskan ja Norjan pääsarjoissa. Norjassa hän edusti viimeksi Haugesundia.

– Ehdoton avainasia paluussa Interiin oli "Benin" oma halu tulla jälleen tänne pelaamaan. Emme olisi lähteneet sopimaan asiasta Haugesundin kanssa, jos emme olisi vakuuttuneet saavamme motivoituneen pelaajan, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kertoi tiedotteessa viitaten lainajakson ennenaikaiseen päättymiseen.

Källman, 22, on esiintynyt myös Suomen A-maajoukkueessa ja teki viime vuoden kesäkuussa maalin EM-karsintaottelussa Liechtensteinin verkkoon. Suomi voitti vieraskentällä 2–0.

– Benjamin tuo omat erilaiset ominaisuutensa hyökkääjiemme ryhmään. Hän on voimakas ja nopea pelaaja. Hänen maalintekokykynsä perustuu esimerkiksi pääpelivoimaan ja erittäin hyviin juoksujen ajoituksiin, Interin päävalmentaja Jose Riveiro luonnehti.

Mikäli tammisaarelaislähtöisen hyökkääjän kansainvälinen pelilupa saapuu ajoissa, hän voi edustaa Interiä ensi viikon tiistaina, jolloin vastassa on Rovaniemen Palloseura.

Lue myös:

    Uusimmat