Veikkaus kiistää, että pelikoneesta sai voittoina vieraan maan rahaa ja esitti oman arvion, miten bahtit päätyivät Juuson voittopottiin

Juuso sai mysteerikolikoita peliautomaatista 0:36

MTV Uutiset kertoi tänään Juuso Mannisesta, joka epäili saaneensa ulkomaan valuuttaa Veikkauksen peliautomaatista. Veikkauksen mukaan Mannisen mysteerikolikko ei kuitenkaan ole voinut tulla peliautomaatin läpi voittona.

Veikkauksen laitetukipäällikkö Pasi Olli kertoo, että peliautomaatti, jota Manninen pelasi on nyt tarkistettu, eikä siitä löydetty vikaa.

Ollin mukaan nykyteknologian aikana ei ole mahdollista, että peliautomaateista saisi voitoksi muuta kuin euroja.

– Silloin kun eurot tulivat Suomeen, baht-ongelma oli suuri. Tämän jälkeen kaikki koneet on kuitenkin vaihdettu ja teknologiaa paranneltu, Olli kertoo.

Aiemmin kolikoiden tunnistusteknologia kiinnitti huomiota esimerkiksi kolikon ulkomittaan ja massaan, kun nyt ne tunnistavat myös kolikon rakenteellisia eroja.

Kuinka bahteja päätyy voittokaukaloihin?

Ollin mukaan Veikkauksen automaateista ei ole yli 10 vuoteen tullut bahteja voittona läpi. Ilmoituksia kuitenkin tulee yhdestä kahteen vuodessa. Näissäkään tapauksissa ei ole voitu osoittaa, että bahtit olisivat saatu voittona.

Olli epäilee, että voittopotteihin eksyneet bahtit ovat olleet jo valmiiksi voittokaukalossa.

– Joskus ihmiset laittavat bahteja automaatteihin. Ne kuitenkin menevät suoraan automaatin läpi ja tippuvat voittokaukaloon. Kun seuraava pelaaja voittaa jotain, niin edellisen voittokaukaloon tippunut baht, saattaa päätyä voiton sekaan, Olli kommentoi.

Thaimaan bahteilla ei kuitenkaan pelikoneita voi enää pelata.

Bahtit muistuttavat ulkonäöltään paljon kaksieuroista, mutta niiden rakenteessa on selkeitä eroja, jotka nykyteknologia tunnistaa. Ne sisältävät myös eri metalleja. Olli ei voi avata tarkemmin sitä, kuinka nykyautomaatit tunnistavat kolikot.

Lue myös:

    Uusimmat