Huomaatko eron? Juuson pelikonevoitto sisälsi erikoisia kolikoita kaksieuroisten sijaan, Veikkaus aloitti tutkinnan – toimi näin, jos voitat "valerahaa"

Juuso sai mysteerikolikoita peliautomaatista 0:36

Peliautomaatti syöksi kahta euroa muistuttavia mysteerikolikoita Turun Vasaramäessä, väittää konetta pelannut Juuso Manninen. Voittopottiin oli luultavasti eksynyt Thaimaan bahteja.

Turkulainen Juuso Manninen kertoo olleensa viettämässä lauantai-iltaa Vasaramäen paikallisessa, kun hän päätti kokeilla onneaan. Peliautomaattiin laitettu kolmen euron sijoitus tuotti miehelle muutaman kympin Jokeripokerista.

Eilen illalla kolikoita laskeskellessa hän kuitenkin huomasi, että osassa voittokolikoita oli jotain omituista.

– Kolikot olivat aivan kahden euron painoisia ja näköisiä. Kun niitä tarkemmin katsoi, niin huomasi, että ne ei ollutkaan euroja, Manninen kertoo.

Mannisen mukaan voittopotissa oli useampi mysteerikolikko.

Lähes identtinen, mutta arvottomampi

MTV Uutisten selvityksen mukaan Mannisen peliautomaatista saama kolikko ei ole kahden euron kolikko. Kyseessä on luultavimmin thaimaalainen kymmenen bahtin kolikko. Sen arvo on noin 0,26 euroa. 

Suomessa bahteja on liikkunut aiemminkin maksuvälineenä, mutta nykyään peliautomaattien tulisi tunnistaa nämä kovasti kahta euroa muistuttavat kolikot. Se, miten kolikko on läpäissyt peliautomaatin automatiikan, on vielä mysteeri.

Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman kertoo, että he ovat saaneet tiedon Turun tapauksesta ja selvittävät sitä parhaillaan. Veikkaus ei kuitenkaan vahvista vielä, että kyseessä olisi 10 bahtin kolikko. Se selviää vasta, kun Manninen lähettää mysteerikolikon tutkittavaksi.

– Tutkimme kyseisen kolikon ja peliautomaatin. Jos selviää, että asiakas on saanut kaksieurosten sijaan muita kolikoita, hyvitämme ne, Öhman kertoo. 

Toimi näin, jos voitat "valerahaa"

Öhmanin mukaan Veikkaus saa nykyään harvoin ilmoituksia peliautomaateista saaduista vääristä kolikoista. Ilmoituksia tulee yhdestä kahteen vuodessa.

– Takavuosina ilmoituksia tuli enemmän, sillä tekniikka ei ollut niin kehittynyttä kuin nyt, Öhman kertoo.

Jos voitat Veikkauksen peliautomaatista kolikoita, jotka epäilet olevan jotain muuta kuin euroja, ota yhteyttä pelisalin henkilökuntaan tai ilmoita asiasta kaupan infotiskille. 

– Veikkaus tutkii kaikki tällaiset kolikot mielellään ja selvittää, mistä on kyse, Öhman kertoo. 

Jutun alkua muokattu kello ti kello 9.41.

Lue myös:

    Uusimmat