Veikkauksen seuraava keino kitkeä pelihaittoja: Jos olet ongelmapelaaja, sinuun otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä –"Pelaaminen on vähentynyt"

Netistä tutut tappiorajat tulevat pakollisiksi myös peliautomaateilla - uudistuksella kitketään ongelmallista pelaamista 5:02
Netistä tutut tappiorajat tulevat pakollisiksi myös peliautomaateilla - uudistuksella kitketään ongelmallista pelaamista

Veikkauksen rahapelien pelaajista noin kolme prosenttia on ongelmapelaajia. Veikkaus yrittää suitsia ongelmaa omilla keinoillaan.

Tähän mennessä Veikkaus on ottanut käyttöön pakollisen tunnistautumisen niin internetissä kuin fyysisillä peliautomaateillakin, lisäksi netissä on jo käytössä tappiokatto, joka on tulossa pian automaatteihinkin.

Pakollinen tunnistautuminen laajenee ensi vuonna koskemaan myös kuponkipelejä. Viimeiseksi tunnistautumispakkoa sovelletaan arpoihin 2023.

Henkilökohtainen kontakti

Veikkaus pilotoi parhaillaan toimintamallia, jossa ongelmapelaajiksi epäiltyihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Tähän mennessä on soitettu muutamille sadoille pelaajille, ja kokemukset ovat olleet hyviä.

– Sekä pelaajat että työntekijämme ovat kokeneet yhteydenotot myönteisinä, kertoo Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Susanna Saikkonen.

Veikkauksella on tarkkaa dataa pelaamisesta ja sen perusteella henkilökohtainen yhteydenotto on toiminut.

– Pelaaminen on vähentynyt kontaktin jälkeen, sanoo Saikkonen.

Lue myös:

    Uusimmat